Tårta på jobbet


När jag kom till apoteket imorse möttes jag av tända ljus och två stora fina tårtor i personalrummet. Detta var för att fira Halloween. Hur mysigt som helst! Min fruktost har därför idag bestått av tårta och likaså min lunch... ooops :)

Happy Halloween Everyone!

Snön ligger vit på taken...


Jag lyckades inte ta någon bra bild i natt på det vita som fanns utanför huset. Imorse hade det mästa tyvärr töat bort, men lite snö låg kvar i alla fall. Det har snöat hela dagen idag med, men det har varit för varmt, så snöflingorna blev till slask så fort de nuddade marken...

Jag ser det snöar...

Det snöar utanför vårt fönster! Årets första snöflingor!

Trötter...

Jag är så grymt trött att jag knappt vet vad jag heter... Jag vet inte vad det är, men den här veckan har varit tung!. Den här helgen har jag bestämt mig för att inte ställa några väckarklockor (vilket jag normalt gör för jag hatar att vakna upp för sent på dagen, och det även på helgen...) och inte öppna en enda pluggbok! Jag måste sova och koppla av i helgen!

Seminariet är avklarat

Igår höll jag i ett seminarium om vitaminer och mineraler för 13 kursare, en receptariepraktikant och en handledare. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades prata i 1,5 h helt själv, men på något sätt gick det :) Skönt att ha det överstökat i alla fall!

Helgens shopping



Ja, nu har J äntligen fått sin platt TV! Ocj han är så glad! Jag måste erkänna att jag också gillar den. Nu ska vi bara byta ut TV´n i sovrummet och dataskärmen också. Och jag vill att alla ska matcha :)



Innan har vi inte haft någon TV i sovrummet, men vad skönt det är att ligga i sängen och titta på TV! Vår TV (som vi tidigare hade i vardagsrummet) är bara lite stor för att ha i sovrummet. Jag vill ha en lite mindre...

Spontan utgång i lördags


En glad jag som ska ut.

I lördags, när jag kommit tillbaka till stan från stugan, ringde H och ville gå ut. Så efter lite snabb spontanshopping på Media Markt (köpet syns bakom mig...) åkte jag, J, H och syster yster hem till mig och J för lite förfest. Därefter blev det utgång på Blue Moon Bar.


Syster yster och H i soffan.


Kvällen outfit i snygg pose :)
  • Svarta leggings - Ellos
  • Lilaaktig kjol - HM
  • Svart linne - Filippa K
  • Halsband med hjärta i guld - 1-års present från J (fick det för typ 100 år sen :))
  • Pärlörhängen - Borneo

Fina tänder


Med hjälp av apoteket tänkte jag få fina tänder, så nu är det ordentlig tanborstning, munsköljning och tandtråd som gäller! Hoppas jag får fina och vita tänder nu :)

Stugoutfit


Det är bekvämt och inte snyggt som gäller!

  • Oranga stävlar - Tretorn
  • Grå mysbyxor - Juicy Couture (Kuala Lumpur)
  • Blå långärmad topp - HM
  • Grön jacka - El Corte Inglés (Gran Canaria)
  • Svart pannband - Indiska

En helg på landet!

I fredags flydda jag från stan med mamma och pappa och åkte till stugan. Det var jätteskönt att komma ifrån allt ett tag. Där ute kan man inte göra så mycket mer än att koppla av! Jag hade i ju för sig med mig lite pluggrejer, men det tittade jag inte ens på. Det var mer fokus på god mat, Idol och promenad.


Ugglestigen 7 = mammas och pappas stuga!


Mamma och pappa har en mysiga stuga med riktig "fjällenkänsla"!


Mitt lilla kryp in.


Badställe med brygga. Det finns ett badställe med en liten strand också.

Fin i håret


Här är Kate Bosworth fin i håret!

Jag vill klippa mig! Det känns som om håret bara hänger. Jag har ingen frisyr längre. Men när ska jag ha tid och gå till frisören egentligen. Jag lämnar lägenheten mellan 07.00 och 08.00 på morgonen och kommer hem 19.00... Hela veckan lång (typ). Det är ju nästan omöjligt att få en klipptid under helgen...

Jag vill ockås ha en!



Min lilla (även om hon inte är så liten längre. Hon är ju längre än mig nu för tiden!) kusin, O, fyllde år härom veckan (Grattis, grattis!), och fick en superfin klocka i present. Jag vill också ha en! 

Världens bästa sambo!

Att komma hem, efter en lång dag på apoteket, och upptäcka att maten är lagad och står varm på spisen är toppen! Att sen inse att tvåtten och tvåttad och vikt, och det finns rena sängkläder i sängen gör saken inte sämre. Jag måste bara säga att jag har världens bästa sambo!

Uppsala idag igen

Imorse satte jag mig på tåget för att återigen åka till gamla studentstaden Uppsala. Idag var det dags för ett studiebesök som min handledare fixat in mig på tillsammans med Uppsalagruppen. Vi var på Apotekets kundcentrum, för att se hur deras verksamhet ser ut och fungerar. Tyvärr var studiebesöket inte vidare bra. Inledningsfrasen "Ja, som ni vet kommer vi lägga ner den 1:a juli och då får vi alla sparken, så stämningen är inte den bästa här på jobbet just nu...", var bara början på en rätt tråkig dag... Men jag fick i alla fall sovmorgon :)

Fin outfit


Foto: Just Jared

Såhär snygg var Mischa Barton När Burberry Beverly Hills Store hade fest igår. Jag vill ha både klänningen och skorna. Gärna tillsammans också!
Jag tror att jag har bestämt mig för att låta luggen växa ut och då är det rätt smart att ha snedlugg så som Mischa har det.

Ny duk



Planen var att köpa en svart- och vitmönstrad duk till köksbordet. Men det är alltid så att när jag åker till IKEA för att köpa något jag planerat, har de inte det hemma. Så nödlösningen (som får duga tills jag hittar en snygg svart- och vitmönstrad duk) blev  en vit duk med svarta tabletter.

Nya sängbord

Före:



Efter:


Såhär blev det med de nya sängborden och lite ny belysning i sovrummet. Lite bättre, eller hur?!

Bästa köpet igår!



Jag hittade boxen "En fyra för tre" på Siba igår, och jag var tvungen att köpa den. Det var en av mina älsklingserier näar jag gick i sjuan! Köpte även en box till J. Nu ska jag äntligen ta mig tid att tidda på de där "Bourne-filmerna" med honom. Har inte sett en enda än...

Ett HM-paket har anlänt!

Förra veckan passade jag på att beställa lite grejer från HM då det var 25 % rea på den dyraste varan och 10 % på resten av beställningen. Det tog bara en vecka för paketet att komma, så nu har jag lite nya plagg i garderoben (vilket ledde till en rensning, och 40 gamla plagg fick lämna garderoben. Lite kommer ut på Tradera senare i veckan..).


Gårdagens outfit

Igår var jag och J ute med bilen ett par timmar. Vi besökte bland annat IKEA, Elgiganten, Siba m.m.  Varför är det alltid så att när man har varit på IKEA kommer man alltid hem med dubbelt så mycket som man hade tänkt att köpa... Vi köpte sängbord, duk till matbordet, vaniljljus, ljuslyktor m.m.m. Bilder på allt kommer senare.


  • Svarta leggings - Gina Tricot
  • Svart topp - Filippa K
  • Grå kofta - HM

Fredagsfin

Fösrökte anstränga mig imorse när jag gick upp. Det är ju trots allt fredag. Med tanke på att jag i stort sätt var medvetslös (pga. trötthet) när jag fixade mig så blev det helt OK ändå :)


Luna ville visst vara med på bilden :)

  • Prickiga knästrumpor - HM
  • Svarta leggings - Ellos
  • Brun klänning - HM
  • Svart topp - HM
  • Halsband - Badlady (julklapp från J)

Dagens aktivitet

När jag kom hem från Uppsala idag, hade jag en massa energi (har ingen aning om var den kom ifrån, för jag har setat och gäspat på föreläsningarna hela dagen och varit jättetrött...) så jag ställde mig och bakade kanelbullar. Måste tillägga att det var första gången i mitt liv som jag bakat bullar helt själv. Gick rätt bra faktist (förutom att jag hatar att bli smutsig om händerna, och det var rätt klibbigt där ett tag. Sen ryser jag också varje gång jag tar i mjöl... Bullbak är nog inte riktigt min gerj egentligen. Tycker bättre om att baka sockerkaka :)) Så här fint blev det till slut i alla fall:


En dagens, tack!


  • Svarta leggings - Ellos
  • Jeansshorts - Supré (Australien)
  • Vitt linne - Acne
  • Vit långärmad tröja - American Eagle (L.A.)
  • Blå kofta med paljettmönster - "Independent designer" från Spittlefield's market i London

Paljettmönster på baksidan av koftan. SEn mindre variant av samma mönster finns även på framsidan.

En vecka i Uppsala

Den här veckan sitter jag i bilen fram och tillbaka till Uppsala varje dag. Vi har universitetsvecka på praktiken, vilket gör att vi åter sitter på BMC på föreläsningar. Det roligaste med den här veckan är att jag får träffa alla i klassen igen. Vissa har jag inte träffat sen i mitten på december! Sen att jag måste sitta i bilen två timmar varje dag är inte lika kul...

Tentaoutfit

När man sitter och skriver tenta i 5 timmar i streck är det viktigt att vara bekvämt klädd!
  • Jeans - J´s
  • Vit långärmad topp - American Eagle (L.A.)
  • Svart topp - Monki

  • Rosa- och vitrandiga sneakers - Converse (Australien)

God mat

När min sambo tar med sig god mat hem från jobbet så är det bra att han är kock. När han kommer hem från jobbet och inte orkar laga mat till mig (för att han lagat mat hela dagen på jobbet) är det inte lika bra att han är kock :)


Supergod grekisk sallad!

Tenta...

Imorgon är det tenta som gäller....

Ett hett tips!



HM har rea på denna
underbara kofta som är i 100% silke. Den kostar bara 349 kr, så skynda att klicka hem den. Den finns i en gråaktig färg och i en blåaktig färg. Jag har redan beställt en, men jag komemr inte ihåg vilken färg jag valde :)

Vill ha!

Jag älskar kashmirtröjor, och nu kan man köpa denna på La Redoutes hemsida. Den är inte jättebiliig, men ändå helt OK för att vara i 100 % kashmir! Vill ha den i svart, grått och kaffe...



Mer plugg


Idag har jag försåkt plugga hela dagen, men det blev 3 timmars avbrott mitt på dagen då jag bland annat strök lillebrors skjorta :) Idag flyttade jag dock ut
från sovrummet till köksbordet, så min rygg mår lite bättre idag. Vindruvor och te är bra pluggmat! Matteböckerna tillhör J som också har tenta på tisdag.

2000-talet


Såhär kan det se ut i vårt vardagsrum på kvällen, när vi inte kan komma överrens om vad vi sska titta på :) J tittar på Supernatural (en serie som jag helt missat när jag var bort i Australien, och som jag inte orkar sätta mig in i nu när jag kommit hem och missat hela första säsongen) på sin dator och jag tittar på Grey´s Anatomy. Jag fick ta TV´n :)

Min dag

Idag har jag faktist försökt att plugga. Jag har tenta i författningar på tisdag, så det var väl dags att sätta igång med pluggandet nu. Men att läsar lagar är verkligen inte min grej... Normalt sett brukar jag sitta i BMC´s bibliotek och plugga inför en tenta. Men eftersom Uppsala är lite långt bort, så fick sängen duga istället. Luna höll mig sällskap. Tyvärr var det mycket roligare att läsa Stieg Larssons bok (den tredje i Mellenium-serien) än författningshäftet :)


Vill ha!

Den här mysiga stickade koftan från Lindex vill jag ha! Och den kostar bara 399 kr! Hmmm... Något att fundera på...

Fint från HM

HM har fått in lite nya snygga kombinationer. Jag gillar att de har blandat klara färger med enkelt svart. Min garderob består av mycket svarta klädesplagg, så nu behöver jag bara köpa lite fler färgglada paltor för att få en liten färgklick i min vardag :)

Kofta 298 kr.

Polotröja 198 kr.

Klänning 298 kr och kofta 198 kr.

Slut som artist!

Slut som artist! Jag är så trött! Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är det kortare arbetsdag som gäller. Ska även äta lunch med syster yster. En dag att se fram emot helt enkelt. Men just nu ser jag mest fram emot sängen!

Fin outfit

Istället för att sätta in en bild på mig i en "dagens outfit" (vilket hade varit mig i en lagom smickrande apoteksrock med jeans och tofflor till), får Ashley står för inspirationen istället :) Hon har lyckats med allt denna kväll. Jag vill ha den här klänningen! Hårlängden är också väldigt fin. Kanske något att funder på?...


Bild:
Just Jared

Min nya sjal


I slutet på november åker jag och min syster yster till London för att hälsa på C. Det är alltid lika kul att åka och hälsa på henne, och vi har alltid lika mycket planer varje gång vi kommer. Vi hinner aldrig klara av ens hälften av dem, så vi får väl se hur mycket vi hinner med den här gången. Lite shopping får vi alltid in, sen ska vi nog på musikal, åka skridskor i någon park, ut och festa m.m.m. Jag funderar på att köpa en döskallesjal denna gång. Skulle hellre vilja ha en med clowner på istället, men vi får se om de har den i butiken på Bond Street.


Sjal från Alexande McQueen. Finns bland annat på
net-a-proter.com.

Dagens lunch


Dagens lunch: Tjälknul med potatisgratäng. Det såg godare ut på tallriken igår (bild), än vad det gjorde i matlådan idag. Men det smakade lika gott som igår som tur var! Jag behövde en riktigt ordentlig lunch idag, eftersom jag jobbade från 08.15 till 17.45. Med pendeltider betyder det att jag var hemifrån från 07.00 till 19.00!

Fixardag

Idag har jag och J fixat och donat här hemma. Vi har haft storstädning, tvättat all tvätt och lagat lite matlådor. Vi satte igång rätt tidigt så vi skulle vara färdiga till kvällen och kunna njuta av en film tillsammans. Men då ringde J´s jobb och ville att han skulle hoppa in, så här sitter jag framför TV´n helt själv medan han är på jobbet :( Jag tittar på den senaste Beckfilmen och eftersom jag älskar Beck så klarar jag mig rätt bra ändå :)

Ostbricka


Till kvällen fixade jag och J vår version av en ostbricka. Vi älskar ostar i alla smaker, så det finns nästan inget bättre man kan äta på en lördagskväll enligt mig! Ett hett tips är att värma brieost med lite tapenad på i micron tills osten smälter lite (bara ett par sekunder behövs). Hur gott som helst!


Smält brieost med tapenad! Asgott!

Fullt kylskåp

Igår var jag ocg J på ICA Maxi och handlade lite mat. Jag älskar dagarna efter att man handlat mat och tittar in i kylskåpet och ser att det är fullt! Det västra som finns är ett tomt kylskåp! Såhär ser det ut i vårt kylskåp just nu :)


Trevlig middag

Har precis kommit hem ifrån en trevlig middag hos H, E och lilla F. H är superduktig på att laga mat, så allt hon fixat var jättegott! Nu är jag trötter och ska hoppa i säng. Imorgon är det tentaplugg som gäller!

Hallinredning

För ett tag sen visade jag upp lite delar från vårt nytapetserade sovrum. Nu tänkte jag göra samma sak med vår nytapetserade hall. Vi fick hallen omtapesterad av min syster yster i inflyttningspresent, åd hon tyckte att tapeten i hallen var den fulaste hon någonsin sett :)


Blommorna som vi har på garderobsdörrarna i sovrummet finns även på garderobsdörrarna i hallen.


Mer blommor i hallen.


Jag måste ju ha min skor någonstans... Så de finns för tillfället i lådor på hatthyllan. Jag hoppas jag kan komma på en bättre lösning snart!

Apotekets sortiment


Nu har jag snart
hela apotekets sortiment hemma i badrumsskåpet :) Min hud har aldrig mått bättre :)

Stockholmsshopping

I lördags var jag, U, H och lilla F i Stockholm och hälsade på M. Vi tittade på hennes och hennes sambos lägnhet, och sen tog vi en sväng på stan. Det blev inte så mycket shoppat, och jag kom billigt undan, men nöjd är jag!


Svart kofta från Lindex (299 kr) och svart "magtröja" från Monik (149 kr).

Dagens outfit

Idag har jag varit på något så spännande som cellprovstagning hos barnmorskan. Jag skulle aldrig kommit iväg om inte J tagit saken i egna händer och ringt och bokat tid åt mig :)


Dagens otufit:

  • Svarta skinnstövlar - Ica Maxi
  • Gråa leggings - Ellos
  • Svart klänning - "Bomull på" (=Cotton On) (Australien) :)
  • Grå poncho - Vila

Teknikens under



Hittills är jag väldigt nöjd med min Iphone. Jag är ju ett "Mac-fan", så när jag fick höra att de skulle släppa en mobil blev jag väldigt nyfiken. Jag har velat ha en sen jag fick se den första gången. Och nu har jag äntligen en :) Tack vare lillebor så finns det en massa smått och gott på den. Jag har inte hunnit gå genom ens hälften än :)