Senaste kopet

image733

Nar jag sag det har gulliga HOPE armbandet kunde jag inte lata bli att kopa det. Det kommer fran
Sportsgirl och pengarna gar till att hjalpa personer med anorexia.

Tim Tam

image732

Jag maste bara lagga in en bild pa farligt goda Tim Tam! Dessa chokaldkex finna i en massa goda smaker med olika fyllningar och sutralienska kvinnor ska tydligen inte kunna leva utan dem, typ :)

Jordgubbar och glass

image731

I sondags mos vi i nya lagenheten med jordgubbar och glass framfor Grey's Anatomy eftersom E skulle lamna oss dagen efter (just nu sitter hon pa en buss i australiens outback pa vag till
Coober Pedy och Alice Springs medan vi andra svettas med vara exjobb, den lilla rackaren :)) Hur gott som helst! Sommarduken med matchande servetter skickadea till J fran Sverige pa hennes fodelsedag. Mer svensk sommar an det har blir det inte pa andra sidan jorden!

J 25 ar

image724
Fodelsedagsbarnet, J, med sin present - svart planbok fran Guess


Vi har firat manga fodelsedagar har i Melbourne. J fyllde 25 forra fredagen, men da var hon pa Tasmanien, sa vi firade henne i fredags. Det blev middag pa den italienska restaurangen
Oggi i Carlton. Stadsdelen Carlton ar kand for sina italienska restauranger och deras italienska glass. Skaldjurspastan var "to die for"!

image726
En hungrig jag som vantar pa maten.

image725
Min grymt goda mat.


Hela ganget pa restaurangen Oggi. Fran vanster: M, J, E, K, jag, P och Jo.

Senaste kopet

Det ar valdigt latta att kopa pa sig fina sovklader har i Australien. Jag brukar inte kopa nattlinnen och dylikt sa ofta hemma i Sverige, men har kan man inte lata bli da allt ar sa fint!. Em av favoritaffareren ar Peter Alexander som bara har en massa fina mys och sovklader! Det har nattlinnet kommer dock inte fran Peter Alexander utan fran Myer.

image723

Nya Lagenheten

image717
Gamla lagenheten pa Caroline St pa tredje vaningen

Nu har vi alltsa flyttat fran Caroline St till Murphy St i South Yarra, Melbourne. Detta innabar att vi nu bor tva gator bort fran var lagenhet, men narmare Chapel St och South Yarra station. Det basta med nya lagenehetn ar panoramafonstren och balkongen! Har kommer lite bilder pa nya lagenheten:

image718
Vardagsrummet som ocksa ar mitt och M's sovrum pa natten. Kolla in fonstrena! M och E sitter pa balkongen och myser.

image719
Vardagsrummet fran en annan vinkel. E spelar kort.

image720
Koket och en liten bit av vardagsrummet. Nu har vi, till min lycka, akta gasspis!

image721
K och J i deras sovrum. Det ar meningen att de ska plugga, men vissa fuskar tydligen :)

image722
Vart lilla baddrum med fint turkost kakel!

Ursakter

Jag vet att jag inte har uppdaterat bloggen sa mycket under den senaste veckan, och har kommer ursakterna till det: Vi har flyttat vilket tog hela helgen (eller vi var klara pa ett par timmar, men det later battre sa :)). Sa nu ar vi 4 tjejer som delar pa en tvaa. Lite trangt, men mysigt. E har lamnat oss mitt i allt for att resa runt pa egen hand och upptacka Australien (vilken sloseri med tid :)). Jag ska lagga upp lite bilder pa nya lagenheten, men tankte ta ursakterna forts, for det kommer mera... Ja, i torsdags flyttade vi som sagt under dagen, vilket gjorde att vi inte hade tillgang till skolans datorer (det dar med tradlost internet ar inget som australienarna ar bra pa :)). I fredags var det helgdag har i Australien, Anzac Day, vilket gjorde att vi var lediga fran skolan. Ingen tillgang till datorer da heller. I helgen har vi mest bott in oss i lagenheten. Igar (mandags) nar jag kom till skolan tankte jag att nu antligen kan jag blogga lite. Men icke sa nicke... blogg.se fungerade inte under hela dagen. Men nu ar jag har i alla fall och nu var ursakterna slut :)

Nar man langtar till alla nara och kara hemma i Sverige....

image716
Kottbullar + delicatoboll + GOTT

Nar man langtar till alla nara och kara hemma i Sverige ar IKEA valdigt bra att ha. Jag tror jag har varit dar fem ganger nu :) Jag har tyvarr gatt over till att ta pommes frites till kottbullar (de kan verkligen inte tillaka vanlig potatis eller god potatismos i IKEAs kok har i Melbourne). Nar man sen lamnar IKEA maste man sjalvklart ga forbi Swedish Food Market och kopa med sig ett par pasar Ahlgrens bilar hem :)

Australiensisk shopping

Jag var tvungen att kopa tva saker pa min resa. Det forsta var ett par surfingshorts, sa jag kan kanna mig som en surfare har i Australien. Det andra var ett par jeans. Jag hade inte med mig nagra hit. Jag trodde inte riktigt att jag skulle behova ett par. Men det visade sig att det faktist kan bli kallare an vad jag trodde har i Melbourne, sa det var bara att bege sig till affaren for att kopa ett par langbyxor.

image714
Surfingshorts fran Billboard - Langkawi (Malaysia)

image715
Bla jeans - Supre' (Australien)

Min praktikplast ar klar!

Ja, nu har vi antligen fatt reda pa var vi kommer hamna i host. Jag fick mitt tredje handsval: Apotek Kronan i Eskilstuna. Jag hade hellre hamnat i Vasteras, men nu kommer jag och J i alla fall kunna bo i var lagenhet i Vasteras (som har varit uthyrd i andra hand i ca. 20 manader av de 24 mandaer som vi haft den), och sa far jag pendla till E-tuna. Min syster yster M har pluggat till ekonom i E-tuna, och hon kommer jobba dar hela nasta termin, sa van luncha ihop!

T.J.I. Fridays

image711

Ibland ar det trakigt att laga mat, sa da kan man passa pa att ga ut och satta sig oa en uteservering i det fina vadret. Maten pa T.J.I Fridays var hur god som helst, och jag blev sa matt att jag inte behovde nagon kvallsmat :) Nar jag bodde i Malaga var vi ofta pa  en av favoritrestaurangerna VIPS (amerikanskt hamburgestalle) dar jag alltid tog Club Sandwich, sa det vqar jag tvungen att prova pa T.J.I ocksa. Jattegott!

image712

image713
Jag njuter i solen pa
Chapel St.

Ingen praktikplast an...

Vi har forresten inte fatt reda pa vara praktikplaster an, trots att de lovade att vi skulle fa reda pa det forra veckan. Daligt!

Senaste kopet

image710

Snart har jag kommit ikapp med att lagga in biler pa allt det jag kopt pa min resa hittills. Lite godbitar finns kvar, men jag forsoker sprida ut det lite sa det inte blir en massa inlagg  om vad jag kopt hela tiden. Men har kommer annu ett inkop: Ett par armvarmare fran Sportsgirl. Jag vet inte vad det ar med Australien, men jag har aldrig haft sa fina naglar som jag har nu. Det maste vara nagot i vattnet...

image709

God italiensk glass i Carlton

image707

Stadsdelen
Carlton har i Melbourne ar kand for sina italienska restauranger och aven for deras glass. Jag tror att jag aldrig har atit en godera glass an denna (smaken Nutella). Det kommer nog bli fler glassbesok i Carlton i framtiden.

image708
E och M star och forsoker bestamma sig for vilken smak de vill ha. Alla sag ju sa himla goda ut!

Present till lillasyster M

Min syster yster fyllde 24 ar den 4/4 (jag ar 16 manader aldre an henne), och efetsrom posten har i fran Asutralien ar lite opalitlig vagade jag inte skicka hem hennes present. Hon vet att hon har fatt ett par parlorhangen med sotvattensparlor fran Borneo i present, men hon maste vanta tills i augusti (nar jag kommit tillbaka till Sverige) for att fa se dem. Darfor ville hon att jag skulle lagga upp en bild pa dem har pa bloggen, sa hon kan se hur de ser ut i alla fall. Det var lite svart att fa en bra bild pa dem, men har ar de:

image706

Ingen praktikplats idag heller...

Jaa kommer inte kunna sova pa natterna langre, om vi inte far reda pa den dar praktikplatsen snart :)

Praktiken...

Annu ingen information om vilken praktikplats man fatt. Jag far ont i magen bara jag tanker pa det....

Praktiken

Jag fick precis reda pa att vi kommer fa veta vilken praktikplats vi far nasta termin denna vecka. Usch, nu blev jag nervos. Pa apotekarrpogrammet gor man praktik pa ett apotek under sista terminen. Det fanns ca. 100 praktikplatser i olika stader att valja mellan. Dessa skulle man sortera efter var man helst ville hamna. Jag har min hemstad Vasteras pa fosta plats pa min lista. Jag och J har var lagenhet dar som vi kan bo i om jag far den platsen. Men jag kan lika garna hamna i Lund eller Karlstad eller nagot likande.... Sa denna vecka ska jag alltsa fa reda pa var jag kommer bo under nasta termin. Jag vill veta nuuuuuuuu!

AFL (Australian Football League)

image703
Telstra Dome

I fredags var jag och tjejerna pa
fotbollsmatch i Telstra Dome. Matchen mellan Essendon (Melbounre) och Western Bulldogs (Perth) var spannande, men tyvarr sa forlorade Essendon. Matchen holl pa lite mer an 2 h (med pauser inraknade), och till slut kande vi faktist att vi hangde med i alla konstiga regler.  Jag hade dessutom readn fatt en liten lektion av min handledare, R, innan vi akte dit sa jag skulle fatta nagot i alla fall :) Vi var inte ensamma pa matchen, 46000 pers var dar! Jag tror aldrig att jag sett sa manga manniskor under ett och samma tak.

image704

image705
Sa har ser malen ut. Och bollen har samma form som en honungsmelon (typ).

Lordagens outfit

I lordags hade jag en bekvam shoppingoutfit pa mig.

image702
Svart linne - Cotton On (Australien)
Sonderlkippta jeans till shorts - Gina Tricot
Svarta leggings - Primark (London)
Jordgubbshalsband - Spittlefields market (London)

Guess what I bought

I lordags var jag, M och E forst i St Kilda for att prata med tjejerna pa Peter Pan om vara planerade Australienresor. Sen tog vi tram till Southern Cross och Outlet kopcentret DFO. Jag hade verkligen inte planerat att kopa nagot, men allt var sa billigt att jag inte kunde lata bli :) Detta fick folja med mig hem:

image699
Ja, det belv annu en vaska. Men detta ar den sista jag lovar! Guessvaskan var pa 50 % rea och med tanke pa hur billigt det ar har att shoppa (jamfort med hemma i Sverige) sa belv den inte sa dyr. Ca. 300 kr betalade jag for den! Och nu lovar jag att jag inte ska kopa nagra fler vaskor!

image700
En fin scarf fran Country Road som bara kostade 5 $ (AUD) = 28 kr! Perfekt nu nar det borjar bli lite kallare har. Idag ar det ju faktist bara 20 grader ute :)

image701
En bra topp nu nar det som sagt borjar bli lite kallare. Aven denna som kommer fron Cotton On kostade bara 5 $!

Dagens outfit

Idag ar det operation pa schemat pa Moni. Vid 4 pm har var njur-grupp pa Physiology Department seminarium da det bjuds pa vin och ol (!). Sen maste jag och K skynda oss hem for ikvall ska vi pa AFL (Australian Football League). E fick biljetter i 25-ars present sa ikvall kommer vi se matchen mellan Essendon och W. Bulldogs. Da det blir en lang dag, sa har jag klatt mig mer bekvamt an snyggt :)

image698
Bilden ar taget vid ett tidigare tillfalle, men eftersom fantasin inte ar pa topp och garderoben ar ganska liten som backpackerresande sa har jag samma klader pa mig idag som har.

Marinbla kofta - Gina Tricot (denna kofta ar typ sonderanvand, sa den far inte folja med hem till Sverige igen)
Svart linne - Kate Moss for Top Shop (Singapore)
Bla jeans - Supre (Australien)
Prickida ballerina -Ellos

Country Road

image696

Country Road ar en valdigt popular kedja har i Asutralien. Alla autralienska ungdomar gar omkring med en Country Road vaska. Nar det var rea pa Country Road var vi ju tvugna att ga dit. Och eftersom jag har svart att ga ut fran en rea tomhant, blev det forstas en ny vaska till samlingen. Men jag lovar att jag inte har kopt nagra fler vaskor en de fyra jag bloggat om (en fran Zac Posen for Target, en fran Guess, en fran Sportsgirl och en fran Country Road)!

image697

Fler vaskkop

Jag ar galen i vaskor, och det har jag varit i manga ar nu. Sa det ar val inte sa jattekonstigt att jag kopt pa mig nagra till pa min resa, eller...

image694
Magvaska fran Guess, kopt pa 70 % rea i Kuala Lumpur sa den kostande nastan gratis :)

image695
Eko-tygpase fran Sportsgirl (Australien)

Exjobb...

Den har veckan har jag i alla fall kommit igang med mitt exjobb. Det var ju pa tiden. Efter att ha akt in till skolan varje dag utan att det funnits nagit att gora, kanns det skont att fa nagot gjort. Nu kan jag till och med rakna med att fa nagra resultat innan exjobbet ska vara inlamnat. Tur ar val det, for annars skulle jag inte ha haft sa mycket att skriva om :)

E 25 ar

image692
En massa glada tjejer med sina goda milkshakes. Fran vanster: jag, M, Jo, E (fodelsedagsbarnet) och J.

Nar 
E fyllde 25 ar valde hon att vi skulle spendera kvallen pa den 50-tals inpirerade amerikanska hamburgebaren Soda Pop som ligger pa Chapel St. Vi var tvugna att prova deras fina milkshaks, och godare far man leta efter! Jukeboxen (star langst bort pa bordet mot vaggen) var ocksa valdigt popular. Roligast av allt var nar personalen stallde sig och dansade en fin dans for alla pa restaurangen :)

image693
Min goda mat

Mitt Zac Posen kop

image691

Alla tva som gissade pa vad jag kopte fran Zac Posens kollektion for Tagret gissade ratt. Saklart jag kopte vaskan. Jag kunde ju inte ga darifran tomhant, och
vaskgalen som jag ar tyckte jag att jag behovde en till till samlingen :)

Gardagens outfit

image690

Igar fyllde Var lilla E 25 ar, och det skulle saklart firas. Hon fick sjalv valja vad hon ville att vi skulle hitta pa, sa vi hamnade pa en 50-tals inspirerad amerikansk hamburgerbar. Outfiten for kvallen bestod av:
Svart linne - Kate Moss for Top Shop
Monstrad kjol - Jay Jay (Australien)
Svarta leggings - Primark (London)
Svart harband med rosett - Supre (Australien)

Lite fler bilder fran Zac Posen for Target

Jag hann inte lagga upp sa manga bilder igar, sa har kommer resten av dem:

image684
Denna grona klanning var finast pa, men den blev inte alls bra pa bilden.

image685
En fin blus att ha till morka kostymbyxor.

image687
Skarpet var sa stort att jag kunde dra det over rumpan, och kvaliteten pa det var inte heller bra.

image688
Zac Posen hade aven designat en vaska i tva olika farger, beige-brun och...

image689
...gron-lila-gul.

Gissa vad jag kopte :)

Zac Posen for Target

image680
Den lilla kon utanfor Target

image681
Snygg klanning fran Zac Posen i skyltfonstret

I torsdags tog jag mig in till Target pa Bourke St i Melbourne for att vara med nar de slappte Zac Posens kollektion for Target. Jag kom 10 min innan de oppnade och da stod ca. 15 tjejer fore mig i kon. Nar de val oppnade dorrarna var vi 30 st som gick in i butiken. Allt gick valdigt lugnt till och kladerna fylldes pa hela tiden. Det var inget problem att hitta det man ville ha i sin storlek. Det enda som tog slut var vaskorna :) Kollektionen bestod som
sagt av mycket klanningar m.m. Inget for mig och min backpackervaska, men det var kul att testa nagra i alla fall. Har kommer lite bilder pa nagra av plaggen fran kollektionen.

image682
Fin klanning med rolig "sjal-detalj".

image683
Fin svart klanning som jag var saaaaaaaaaaaaa nara pa att kopa.

Senaste kopet

image679

Svart linne som blir perfekt som basplagg i min garderob. Linnet ar kopt i Singapore och ar fran Kate Moss Top Shop kollektion.

Inget internet

Jag har inte haft tillgang till Internet de senaste dagarna, sa aktiviteten pa bloggen har varit valdigt lag. Men jag bloggar ikapp allt nasta vecka istallet. Da kommer aven en bild pa vad jag fick med mig hem i fran Zac Posen for Target!

Senaste kopet

image678

Jag tankte ha det har linnet pa mig nar min kara J kommer hit till Melbourne i maj. Jag langtar tills jag far aka till flygplatsen och mota upp honom. Sen har vi 2 veckor i Melbourne tillsammans innan vi paborjar var 10 veckor langa resa runt i Australien, pa Nya Zeeland, Fiji och i LA.

Varldens sotaste babis

image676

Jag vet inte om jag fran, men jag maste bara lagga upp dessa sota bilder pa lilla F. Jag kan fortfarande inte fatta att en av
mina narmsta kompisar fatt barn. Och att han kommer vara 4,5 manad nar jag ser honom for forsta gangen ar helt obegripligt!
image677
H och lilla F

Picnic i Botanisk Tradgarden

image673

For att fira K's fodelsedag bjod hennes syster ut oss alla pa picnic ute i det grona. Problemet var bara att det regnade och blaste en massa. Det slutatde med att picnicen tog rum i var lagenhet istallet. Inte riktigt som planerat, men trevligt blev det anda. Ibland far man anvanda sin fanatasi!

image674
Har ar vi hungriga :)

Senaste kopet

image672

Detta linne lyckades jag grava fram i en hog under utforsaljningen pa Calvin Klein i Singapore. Det var 75 % rea sa jag betalde nastan ingenting for det!

Zac Posen for Target

Pa tordags slapper Zac Posen sin kollektion for Target. Kollektionen innehaller manga valdigt sota klanningar, blusar och kjolar. Tyvarr tror jag att det inte ar nagot for mig och min backpackergarderob da klanningen kommer vara en skrynklig trasa nar jag kommit tillbaka till Sverige, men titta kan man alltid gora. Jag ska forsoka aka ner pa stan pa torsdag for att uppleva ett "designerkollektionsslapp" aven i detta land. I Sverige brukar det ju vara helt galet nar HM slapper kollektioner fran kanda designers, sa vi far se om det ar sa har ocksa.