Bara en dag kvar!

I morgon kommer jag ha mitt efterlangtade dykcert. Idag fick vi gora 2 dyk i havet, vilket var mycket roligare an att vara i poolen (som vi fick dyka i de forsta tva dagarna). Jag sag ingen Nemo, men det var mest for att jag hade fullt upp med att utfora alla "skills" som man skulle gora innan min luft tog slu. Ska leta vidare imorgon. Nemo ska i alla fall finnas nagonstans dar ute :)

Dykcert

Vi overlevde fallskarmshoppningen! Det var hur coolt som helst. Jag vill gora det igen :) Nu befinner vi oss pa Magnetic Island. Den har on ar en liten parla med vita strander och turkost vatten. An sa lange har vi bara haft fint vader, sa vi ar glada. Vi kommer vara har i en vecka eftersom jag precis har borjat min dykkurs. Sa om tva dagar far jag dyka i oppet vatten och om tre dagar har jag mitt efterlangtade dykcert!

Cairns

Nu befinner vi oss i Cairns. Det ska vara fint vader och varmt har, men hittills har vi bara sett en massa moln... De har dock lovat sol och 27 ghrader idag sa vi haller tummarna for det! Igar traffade vi E, J ocj Jo har i Cairns for att tillsammans njuta av god mat pa en restaurang.

Imorgon ska jag och min J hoppa fallskarm. Vi ska kopa DVD-filmen sen, sa vi kan bevisa for alla dar hemma att vi verkligen hoppade :)

Pa fredag ska vi traffa E, J och Jo igen i Mission Beach for att fira midsommar tillsammans. Sen ska vi alla till Magnetic Island, dar jag antligen ska fa ta mitt dykcert :) Det var meningen att min J ocksa skulle ta dykcert, men han fick inte pa grund av sin astma. Han far snorkla med de andra tjejerna istallet :)

Maste tillagga att det ar ratt skont att ha 10 veckors semester och bara njuta av att resa runt och se en massa nya platser och traffa en massa trevligt folk! Det ar bara lite trakigt att internet ar sa daligt har i Asutralien. Det finns inte tradlost nagonstans, och datorerna pa internetcafe'erna ar inte de basta. Jag lovar att lagga upp fina bilder sa fort jag far chansen!

Jag lever...

Uppdateringen ar dalig just nu och anledningen till det ar att vi nu bfinner oss i Alice Springs mitt ute i QAustraliens oken. Vi har hunnit besoka Uluru (Ayers Rock) och Kata Thuta (The Olgas). Nu sitter vi och vantar pa att bussen ska kora oss till flygplatsen for att flyga till Cairns och guldkusten!

Vinprovning

Eftersom det är Queens birthday idag, och allt utom restaurangern är stängt, gick vi på vinprovning :) Imorgon blir det mer vi då vi ska på vintur till Baroosa Valley.


Jag, J och P på vinprovning på National Wine center of Australia

Sex and the city



Jag har sett den! Jag har sett Sex and the city filmen! Det var såååååååååååååååååååååååå bra! Jag ska inte avslöja något, men jag vill att alla ska gå och se den då fort de får chansen!

Adelaide

Även fast vi har varit i Adelaide i knappt 2 dygn har vi hunnit med en hel del. Igår var jag och J på stan, på sunday market, i Botanic Garden och på National wine center of Australia.


Botanic Garden


J och jag


National wine center of Australia


Färgglada fåglar. Ser ut som undulater typ, men lite större...


Jag i Botanic Garden





Magisterexamen


Efter min presentation i fredags berättade min handledare för mig att jag var godkänd på exjobbet! I och med detta har jag nu en magisterexamen!

Detta firades med restaurangbesök på Fiesta med trvligt sällskap!


Jag coh J med VB (Victoria Bitter - australiensisk öl) och en liten (!) portion nachos :)

Melbourne Aquarium


J i tunneln, där hajarna och rockorna kunde simma över en.


Jag och J bestämde oss för att leka turister sista helgen i Melbourne vilket resulterade i ett besök på Melbourne Aquarium. Jag hade inga som helst förväntningar, men det var en väldigt lyckad utflykt. Det är inte vrje dag som  man är omringad av stora hajar och stingrockor :)


Kolla in 2 meters hajen!

Jamie Olivers restaurang

När J kommit firade vi med ett rastaurangbesök på Jamie Olivers restaurang Fifteen, som ligger i Mlebourne. Jamie öppnad denna restaurang i Melbourne och anställde ungdomar som hamnat på fel spår i livet. Han ville ge dem en ny chans att rätta till sina liv. Det visades på TV i Sverige tror jag... Vi åt en jättegod skaldjursgryta. Till det drack vi rosévin, vars vinst går direkt till att hjälpa fler ungdomar. Servicen var jättebra och maten var underbart god. Jag kan varmt rekommendera denna restaurang. Det är kul att en middag kan leda till något bra för någon som har det svårt oxå.


Min outfit för restaurangbesöket bestod av en nyinköt kofta (Minkpink från Landes - Australien) och svarta leggings (Primark - London)

Presenter från Sverige



När J kom hit hade snälla mamma och pappa skickat med lite presenter till mig ffrån kära Svreige bestående av tidningar, en bok om Nya Zeeland och viktigast av allt: svenskt plockgodis! Gissa om jag blev glad :) Tack lilla mamma och pappa!


Jag har aldrig sett en så mycket godis (2 kg !) förut!

Nu ska jag blogga ikapp

Jag ska forsoka passa pa att gora lite inlagg nu eftersom jag varit lite dalig pa att blogga den senaste tiden :)

Hej alla glada!

Nu befinner jag och J oss i Adelaide. Vi ar lite mora i kroppen efter 10 timmar pa buss fran Melbourne, och trotta i huvudet efter en rolig middag pa Fiesta igar. Vi var 4 apotekartjejer vars examen firades av trevligt sallskap! Det var lite trakigt att missa examensfesten med klassen i Uppsala. Men jag ar ju i Australien sa jag ska val inte klaga :)

Examen!!!

Mitt exjobb ar godkant! Nu har jag en magisterexamen!

Jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska vi ut och fira pa mexikansk restaurang!

Snart battre pa att blogga

Jag vet att den har bloggen har gatt pa sparlaga den senaste veckan. Men nu i helgen ska jag blogga ikapp lite. Pa lordag lamnar jag och J Melbourne med buss for att upptacka Adelaide. Dar ska vi bo pa ett hostel som ska ha gratis tradlost internet! Jag kommer bo framfor datorn :)

Trott....

Nu ska jag rora mig hemmat for idag. Bara 1,5 dagar kvar och putsa pa exjobbet och presentationen. Men pa lordag ar det over och da kommer jag vara fri som en fagel :)

Exjobb pa hjarnan

Just nu ar exjobb det enda jag kan tanka pa. Pa fredag ska vi vara klara och presentera det hela for att forhoppningsvis bli godkanda pa den har terminen ocksa!