Senaste kopet igen

image671

Somrig klanning fran Christian Ari i Melbourne. Den har klanningen kopte jag samma dag som jag kom fram till att jag behovde utoka min lilla "backpackergarderob" med lite mer "skol- och stanvanliga klader".

Jag har blivit moster!

Igar (08.03.26) kl. 07.17 (svensk tid) fick jag detta sms:

"00.15 imorse kom varan F till varlden. 3895g. 53cm lang. Morkt har och sotast i universum. Vi ar mycket lyckliga :) Kram H, E och F."

Jag grat nar jag fick detta sms. Detta betyder is stort satt att jag har blivit moster till en liten pojke!
H och jag ar inte slakt, men vi har kant varandra sen jag var 2 ar. Vi har gatt pa samma dagis och darefter i samma klass fran ettan pa grundskolan tills vi tog studenten. Vara foraldrar umgas jamt och vi har varit pa manga resor tillsammans. Jag ser henne som en syster mer an som en van. Och nu har hon gatt och blivit mamma! Och jag befinner mig pa andra sidan jorden och kommer inte komma hem forran den 15/8. Detta betyder att lilla F kommer vara nastan 5 manader nar jag far se honom for forsta gangen i verkligheten. Hade jag varit miljonar hade jag kopt en tur och retur biljett mellan Stockholm och Melbourne, bara for att kunna se honom sa fort som mojligt. Jag onskar hela familjen allt gott och langtar tills jag far traffa dem alla 3!

image670

Senaste kopet

Nu har jag kommit igang med att lagga upp allt jag shoppat sen jag drog ivag pa min lilla "jorden runt resa". Jag hade noga tankt genom min packning som jag skulle ha med mig. Tyvarr tankte jag bara "backpacker" nar jag packade. Inte hade jag en tanke pa att jag faktist skulle stanna i Melbourne i 4 manader och skriva ett exjobb. Har maste man ibland faktist se lite civilicerad ut. Jag fick panik nar jag gick en svang pa stan och sag hur fint kladda alla andra var. Detta resulterade i lite shopping :) Ooops :) Men det mesta ar kopt pa rea!

image669
Jag alskar denna kofta fran Ben Sherman som jag hittade pa 50 % rea. Jag visste inte att Ben Sherman gjorde tjejklader... Det kanske ar en killkofta... Ja,ja fin ar den i alla fall!

Vaffeldagen

image667

Igar var det ju vaffeldagen och det skulle forstas firas aven pa andra sidan jorden. Jag saknade pappas goda vafflor, men dessa var ett bar substitut! Vi har kommit fram till att man aldrig ar sa svensk som man ar nar man ar utomlands (konstig mening, men ni forstar vad jag menar). Hemma skulle jag kanske inte ens ha atit vafflor pa vaffeldagen, men har blir det ett maste!

image668

Australienska djur pa schemat

I lordags var ju jag och K pa en dagstur till Phillip Island. Har kommer ett bildreportage darifran. Tyvarr fick vi inte ta kort pa de sma sota pingvinerna som vi sag. De kan tydligen bade bli blinda och do av skrack av blixtarna fran kamerorna. Vi var pa "Penguin parade" och dar fick man se hur en massa sma bla pingviner kom upp ut havet och vadade till stranden for att vaggande ga till sina nasten och ta en tupplur under natten. Sa fort solen hade gatt ner borjade de dyka upp. De var sa sota nar de sakta gick mot sina hem pa stranden. Jag kan meddela att pingviner har ett valdigt markligt late :)

image658
Jag har antligen klappat min forsta kanguru! Jag ar galen i djur sa for mig var det ett stort ogonblick! Kangurun var sjalvklart tam, annars hade jag aldrig fatt rora den.

image659
En narbild pa "min kanguru". Visst ar han/hon sot?!


En sovande wombat. Man ser bara rumpan, men han/hon ville inte vakna och komma och halsa pa oss.

image661
Vi var pa ett koalacenter dar man kunde "ga ut i skogen och leta efter koalor i traden". Vi hittade ett par som vi sjalvklart ville ha med pa bild.


Koalorna sover 20 h om dygnet sa det ar inte det lattaste att fa syn pa en som ar vaken. Men vi hittade en som precis vaknade och bestamde sig for att ga pa promenad pa tradgrenen. Efter ett tag vara han/hon bara en meter ifran oss!

image665
Klumpen uppe i tradet ar en koala. Titta vad nara jag ar! Men man maste akta sig, for koalor ar agressiva djur. De bits och rivs om man kommer for nara dem.

image666
"Koalaskogen" var aven full av gra-rosa papegohor. H kanske kan beratta for mig vad den har papegojsorten heter (hon brukar vara duktig pa sant)?

Mandagens outfit

Nar vi val skulle ut och fira Jo var det kul att fa kla upp sig. Man ar ju van att ga omkring i gron labbrock hela dagarna, sa det galler att ta vara pa de ganger man far gora sig lite fin!

image656
Bla jeans - Supre` (Australien)
Svart Tubtopp - St Martins (Danmark)
Guldklocka - Mammas gamla
Parlhalsband - Borneo

Da det skulle bli regn tog jag pa mig regnkappan ocksa. Tur var val det for Melbourne fick vara med om ett skyfall under kvallen. Det ar andra gangen det regnar sen vi kom hit :)

image657

Jo 25 ar

image652
Jag och fodelsedagsbarnet

I mandags hade vi annu en fodelsedag att fira. Den har gangen var det Jo som fyllde hela 25 ar. Detta firades pa den spanska restaurangen Amigo i St Kilda. Det ar sa mysigt att ga pa restaurang. Skont att slippa laga maten ocksa!


E, M, P, K, Ky och J pa Amigo

Senaste kopet

image651
Denna langarmade topp fran Kate Moss for Top Shop fyndade jag pa Top Shop i KL pa 50 % rea. Jag hade inte med mig nagon tunnare langarmad troja, sa den var ett bra kop.

Phillip Island

image650

I lordags tog jag och K en dagstur till on
Phillip Island for att fa sa koalor, pingviner, papegojor, kangurus och wombats. Bilder pa aventyret kommer inom kort.

Onsdagens outfit

Jag vet att jag ar lite sen med att lagga upp den har outfit bilden, men bilden ar sa cool att jag inte kan hjalpa det. Har ar jag precis pa vag in i min fina Lamborghini :)

image649

Svart linne - Cotton On (Australein)
Marinbla kofta - Gina Tricot
Sonderklippta jeans till shorts - Gina Tricot
Svarta leggings - Primark (London)
Ballerinaskor - Ellos

Senaste kopet

image648

Min graa mysiga dress fran Juicy Couture som jag kopte pa 50 % rea i deras butik i det nyoppnade kopcentret
Pavilion i KL. Den ar redan val anvand och en ny favoit i garderoben trots "pyjamaslooken" :)

EGO

Jag googlade mitt namn och hittade den har gamla artikeln fan Expressen. Jag ar lite ego som lagger upp den pa bloggen, men det kan vara kul anda. Insag nar jag laste genom artikeln att jag kanske inte svarade helt sanningsengligt pa alla fragor :)

Kusinens blogg

Min kusin O har borjat blogga och da hon var sa gullig och lankade till min blogg pa hennes sida maste jag gora samma sak tillbaka :) Pa hennes blogg kan ni lasa allt om mode och lite till!

Glad Pask pa er alla

image645

Nar man ar pa andra sidan jorden far man gora det basta for att fa en sa bra pask som mojligt. Jag och K akte till Ikea i torsdags (och vi vara svikare provade kottbullar med pommes frites denna gang, smakade mycket battre an deras konstiga potatismos) pch handlade pa oss svenska paskagg och sill m.m. Pa langfredagen hade vi paskmiddag och sa har sag vart paksbord ut. Inte riktigt som hemma hos mamma och pappa, men vi forsokte i alla fall :) Det ser dock mer ut som midsommarmat an paskmat, men jaja...

image646

image647

K's overraskningsmiddag

image642
J, M och Jo pa restauranten

image643
E och jag omringar fodelsedagsbarnet K

Igar overraskade vi K med middag pa en mexikansk restaurant pa Toorak Rd i South Yarra. Maten var supergod, trots att min nachos tallrik sa ut som ett berg (!) av slaffs. K belv glad for presenterna och favoriten var ett haslband med ett par som star och pussas. Vi tyckte att det sag ut som K och P, sa vi var tvugna att kopa det till henne.

image644
Mitt berg av mat!

Modeblogg

Jag vet att det har varit ratt mycket ressnack pa min blogg den senaste tiden. For att kompensera for detta (da detta faktist framfor allt ar en modeblogg) tankte jag fota lite av mina senaste kladkop och satta in pa bloggen. Aven lite fler "dagens outfit" kommer, trots att jag gar omkring i mysklader storre delen av dagarna eftersom jag maste ha labbrock pa mig pa skolan varje dag. Da kanns det inte som om det inte finns nagon anledning till att kla upp sig :)


K's fodelsedag

Vill bara passa pa att gratta k som fyller ar idag! Ikvall blir det fodelsedags overraskning for hela slanten!

Varmeboljan ar over

Det har nastan varit olidligt varmt har den senaste veckan. Temperaturen har stigit upp mot 40 grader, och det har varit som en bastu i var lagenhet. Somnen har inte varit den basta, om man sager sa. Varst var det i sondags nar vi var pa Australian Grand Prix i Albert Park. Den 30 min langa promenaden dit gjorde oss genomsvettiga. Nar vi val var framme stallde vi oss i dricka- och glasskon for att fa i oss lite kyande vatska. Nar vi statt i den langa kon och har ett par meter kvar ropar de ut att all dricka ar slut. Vi kopte i alla fall varsin glass och satte oss i skuggan for att undvika svimningar. Australienarna ar i alla fall bra pa att forutse sadana har saker, sa det fanns en massa vattenkranar dar man kunde fylla pa sina vattenflaskor. Det fanns aven flaktar som man kunde svalka sig vid. Det popularaste var vattenbilen som akte runt och sprutade vatten pa allt och alla. Alla barnen sprang efter och skrek av lycka nar den sprutade vatten pa dem.

image640
Flaktar for svalkning.

image641
Den populara vattenbilen.

En typisk dag pa Moni

image639

Sa har ser mina och K's dagar ut pa Monash University. Vi aker namligen hit varje morgon for att se om det finns nagot vi ska gora. Men vanligtvis gor det inte det, sa da borjar vi dagen med en fika for att sedan sitta framfor datorn resten av dagen. Har i Australien ar allt sa stort och mycket. Kolla bara in megamuffinsarna. Man orkar inte ata hela pa en gang, utan den racker nastan hela dagen! Men goda ar det. Speciellt Raspberry and white choclate muffinsarna!

Formula 1 i Melbourne

Har kommer sondagen i bildformat. Jag tod sa himla manga bilder, men har kommer godbitarna. Vi hade en underbar dag i 36 graders varme. Jag tror jag drack 3 L vatten allt som allt och jag har nog aldrig svettats sa forr. Men kul, hade vi!

image629
Vinnaren av
Australian Grand Prix: Hamilton.

image630
Räikkönen som blev till slut tvungen bryta pa grund av att hans Ferrari gick sonder.

image631
Barrichello som blev diskad

image632
Kelly Osbourne sjalv (hon syns knappt, men hon ar dar :) Hon ar den lilla manniskan bakom den stora morka bodyguarden).

image633
Folk infor Kiss konserten.

image634
Geen Simmons

image635
Paul Stanley

image636
Tommy Thayer

image637
Eric Singer

image638
Den beromda tungan fastnade pa bild :)

Fest pa Chapel St

I lordags hade vi middag med forfest i var lilla lagenhet i South Yarra. Var lagenhet ligger dessutom alldeles intill den popularaste gatan i hela Melbourne: Chapel St. Det ar i ju for sig "gaygatan" har i Melbpurne, men det gor den nog annu mer inne. Har finns den basta shoppingen och manga barer och restauranger. Sa har spenderade vi lordagsnatten.

image628
Fyra glada tjejer pa vag till Chapel St: (fran vanster) E, K, jag och M. Dagens outfit bestar av:
Bla jeans - Supre` (Australien)
Svart linne - Kate Moss for Top Shop (Kuala Lumpur)
Guldvaska - present fran J fran Mallorca
Prickiga ballerina - Ellos

Australian Grand Prix

Imorgon ska jag, K, E och M pa Australian Grand Prix. Jag kan inte sa mycket om Formel 1, men det ska bli kul anda. KISS ska upptrada. Trodde att jag inte kunde en enda av deras latar, men efter att kollat lite pa Youtube, sa vet jag att jag i alla fall kommer kanna igen en del av dem.

Skola pa en lordag!

Jag och M borjade dagen med ett besok pa Brighton Beach for lite solning och bad. Men vi var tyvarr tvugna att aka darifran nar det var som varamst eftersom jag och K hade fatt i uppdrag av varan handledare att aka in till skolan och kolla att allt var OK. Alla pa avdelningen turas om att aka in pa helgerna och idag var det min och K's tur. Det tog bara 2 h (!) att ta sig hit idag pa grund av helgtrafiken. Sa nu hoppas vi att det tar ett tag tills nasta gang vi maste aka in pa en helg.

Jag ska borja trana....

Det har blivit mycket slappande har i Melbourne, och jag kanner att jag maste komma igang och gora nagonting. Forst tankte jag att jag kunde ga upp tidigt pa morgonen innan vi aker till skolan och ga morgonpromenader. Sen kom jag fram till att det ar jobbigt att ga upp tidigt pa morgonen (vi aker till skolan med 08.13 taget varje morgon for att komma nagolunda i tid. Vi ar framme runt 9-tiden om vi har tur och flyt med trafiken). Da kom jag pa att jag kan ga en kvallspromenad varje kvall istallet. Var lagenhet ligger nara Yarra River, sa igar satte jag pa mig Ipoden (som jag fatt av min kara J) och tog pa mig vandrarkangorna (som jag fatt av mamma och pappa) och borjade promenera. Jag hoppades pa att fa syn pa en av alla de gultofsade kakaduor som flyger omkring vid an pa kvallen, men det var nog for varmt for dem igar kvall (34 grader varmt kl. 20.00). Fick istallet syn pa en stor ratta, som visade sig vara en possum). Sa har vackert var det vid an igar kvall. Ska ta mig ut ikvall ocksa har jag tankt. Med kameran i hogsta hogg hoppas jag pa att fa en bild pa en kakadua med mig hem. Men det ar annu varmare idag an det var igar, sa de haller nog sig borta idag med...


image627

Fina Melbourne

image622
Melbourne - fotot ar taget i Middle Brighton

Jag skulle varmt rekommendera staden Melbourne som resemal. Den har staden har allt! Det ar en storstad med ca. 3,5 miljoner invanare, men tack vare alla fororter kanns staden inte som en "storstad". Alla fororter har sitt eget lilla centrum med affarer och liknande, sa man kan gora manga roliga utflykter och se mycket nytt hela tiden. Det kommer nog ta ett tag och beta av alla fororter. An sa langa har vi varit i centrala Melbourne, South Yarra (da vi bor), Pahran, Malvern, Caulfield, Clayton (dar skolan ligger), Albert Park, St Kilda, Port Melbourne, Docklands, Brunswick, Carlton, Middle Brighton, Brighton Beach, Southbank m.m.m.

image623
Flinder St station - cetrala Melbourne

image624
Souther Cross station

image626
Staty i Docklands

Lordagens outfit

image621

Har star jag framfor ett av varldens "nagonting" trad. Det var nagon "tourguide" som som gick forbi nar detta kort togs och sa det, men vi fattade aldrig vad det var. I lordags hade jag i alla fall mina nya favoritklader pa mig. Min Juicy Couture drakt i gratt som jag kopte pa 50 % rea i Kuala Lumpur ca. 2 h innan vi tog flyget darifran till Australien. Skonare klader far man leta efter. Har i Australien ar dock inte Juicy drakterna populara, sa det kanns lite som om jag ar ute och gar i min pyjamas. Men vad gor det, nar den ar sa bekvam!

Docklands

Jag och J var ju i Docklands i sondags. Dels for att se hamnen och dels for att vara med pa sista dagen av L'Oreal Fashion Festival Melbourne. Sa har fint ar det i Docklands:

image616
Statyn "Cow up a Tree"

image617
Australiensisk arkitetktur - inte fint!

image618
Det har huset tyckte jag och J i alla fall var coolt, men det ar fortfarande inte fint!

Black in Fashion

image612

I lordags var jag pa National Gallery of Victoria och tittade pa utstallningen Black in Fashion - from mourning to night. Utstallningan bestod av svart mode under 1900-talet. Allt fran forkladen till hot couture klanningar fran Christian Dior och Chanel. Bilderna blev inte sa bra for en vakt kom och sa till mig att jag inte fick anvanda blixt pa kameran vid utstallninge.

image614


image613
Klanning fran 1946 - Christian Dior

image615
Drakt fran 1920 - Chanel

The Veronicas

image607
The Veronicas

Nar vi val var pa L'Oreal Melbourne Fashion Festival i Docklands sag vi en bil komma rullande. Ett gang ungdomar sprang efter med plakat i handerna och skrek sa vi tankte att det maste val sitta nagon kandis i bilen. Jag fick for mig att sjalvaste Penolope Cruz satt dar (hon var ansiktet utat for hela festivalen). Det visade sig dock vara tva sma australiensiska svarthariga tjejer som tillsammmans bildar gruppen The Veronicas. Jag har aldrig hort talas om dem fortut, men de verkar vara ratt kanda har i Australien. Laten Untouched spales ofta pa radion har.
image608
The Veronicas me deras lilla fanclub

L'Oreal Melbourne Fashion Festival igen

image609

I sondags tog jag och J tram till
Docklands i Melburne for att vara med pa sista dagen pa L'Oreal Melbourne Fashion Festival. Vi lyckades ramla in pa L'Oreals makeup radgivning, da man fick valja om man ville fa fina lappar eller fina naglar. Kon till att fixa lapparna vra mycket kortare an till den dar man fixade naglarna, sa vi stallde oss i "lappkon" och sa har fin var jag efterat:

image605

Man fick aven med sig en lite "gift bag" darifran med detta innehall:

image606
Necessar fran L'Oreal
Ogonkram fran L'Oreal
Makeup Remover fran L'Oreal
Liten Schampoo flaska fran L'Oreal
Claudia Shiffer lappstigt fran L'Oreal
Rosa nagellack fran L'Oreal


L'Oreal Melbourne Fashion Festival

image596
L'Oreal Melbourne Fashion Festival

image597

Just nu pagar
L'Oreal Melbourne Fashion Festival har i Melbourne. I onsdags var jag och E pa Federation square och tittade pa modeshowen fran australiensiska market Dotti. Nu ar det host har i Melbourne och vintern kommer om nagra manader, sa det var vinterkollektionen som visades. Showen inneholl mycket som har setts i Sverige nu i vintras. Da det var en gratisshow, var det svart att fa bra platser, men har ar i alla fall lite bilder fran showen:

image598
Showen oppnades med en dansande ballerina

image599

image600

image601

image602

Besok pa svenska kyrkan

image592
En massa svenska tjejer, plus en kille som skymtas i bakgrunden (R, var handledare pa exjobbet)

Nu har vi varit borta i drygt 2 manader, och nar vi fick hora att man kunde aka till svenska kyrkan har i Melbourne for att njuta av kanelbullar och djungelvral, hoppade vi snabbt pa ett tram och tog oss dit. Val framme sag vi att de hade bade ett litet fik med hambakade svenska kakverk, samt en lite shop med svenska varor. Jag passade pa att handla pa mig lite djungelvral och knackebrod. Nar vi val satt och fikade fylldes fiket snabbt pa med en massa andra svenskar, bla min och Klaras handledare for exjobbet. En mycket trevlig kvall!

Nya bilder pa bloggen!

Jag vill bara paminna om att jag fortfarande haller pa och lagger in nya bilder pa gamla blogginlagg fran resan. Sa om ni vill se lite fler bilder fran resan ar det bara att kolla aldre inlagg fran januari och framat!

Min nya bikini!

image589

Jag lyckades fa tag pa en bikini igar da jag och K tog en svang pa Chapel St. Ar rikitgt nojd faktist, for den satt perfekt. Jag hoppas bara den pallar alla hoga vagor nu!

Torquay

image584
Jag och K val framme i Torquay

Igar var jag, E, K och J pa utflykt. Forst tog vi taget till staden Geelong och darifran tog vi bussen till Torquay, som ar den forsta staden pa
Great Ocean Road. Vi solade och badade och hoppade i de enorma vagaorna, som man egentligen ska surfa i. Var plan ar att aka tillbaka dit, med nya bikinisar i hogsta hogg, for att testa pa lite surfing. Vara svenska bikinisar var inte gjorda for de stora vagorna, utan vi fick kramaktigt halla i de sma tygbitarna for att de skulle halla sig pa plats. Nu i veckan ar det alltsa bikinishopping som star forts pa listan. Vi maste kopa rikiga australiensiska bikinisar som sitter kvar trots vagor och annat.

image585

image586




Beach boxes i Middle Brighton

image579

I lordags var jag, E och J och tittade pa de sota strandhusen som ligger pa stranden i Middle Brighton har i Melbourne. De var kanske inte jattespannande, men vackra var de, och de blev valdigt fina kort!

image580