Dalig uppdatering

Jag har haft fullt upp den senaste veckan me besok, pojkvannen och exjobbet. Om en vecka ska exjobbet, en poster och redovisningen vara klart, sa jag ar lite stressad for tillfallet. Nu har jag i alla fall fatt visa mina resultat for min handledare (som sag jaaaattebra ut) och skickat in mitt exjobb for 4:e gangen...

Jag ar lycklig

Jag har haft en underbar helg med min basta kompis C som var har i Melbourne och halsade pa. Det blev mest en massa springandes a kladaffarer, men det ar ju sadant som vi tycker ar kul :)
C akt hem i sondags, och hennes plats fylldes snabbt da min alskade J kom hit till mig ifran Sverige i mandags kvall. Sa nu ar jag lycklig!

Besok ar kul!

Nu har C kommit och jag ar inne en snabbis pa skolan idag for att ga pa ett seminarie. Ikvall blir det pizza och vin!

Imorgon far jag besok!

Imorgon kommer min basta kompis C hit till mig i Melbourne. Hon pluggar normalt satt i London men har varit i Sidney en termin och pluggat dar. Sa hon bestammde sig for att hoppa pa ett plan och komma hit till mig!. Jag har till och med fatt ledigt av min handledare, R (som forrasten ar varldens basta), for att mota upp henne.

image762
Lilla C

Lika trott idag....

Jag ar lika trott idag som jag var igar vid den har tiden. Allt jag gor ar att sitta framfor dator och skriver pa exjobbet, vilket inte later sa jobbigt. Men det ar det, vill jag lova. Jag skulle aldrig klara av ett jobb da man sitter framfor datorn hela dagen lang. Jag tror faktist att mina ogon borjar bli fyrkantiga pa riktigt :)

Trott....

Nu ska jag kasta in handduken och pallra mig hem. Jag ar sa trott att jag knappt vet vad jag heter. Ont i huvudet har jag ocksa. Battre blir det inte av att hela datasalen i skolan ar full av tjattrande "Third-year students". Imorgon ar det nya krafter och nya tag som galler. Varfor blir man aldrig klar med det har exjobbet....

Fika med muffins

image761
Jo och M med sina megamussins :)

Igar kvall bankade jag, M, K, J och Jo oss framfor Tv'n och
Grey's Anatomy med en massa stora muffins. Jag vet inte hur langt de har kommit i serien i Svreige, men har visade de det avsnittet nar Addison halsar pa pa sjukhuset. Basta avsnittet pa lange. Vi skrattade sa vi grat i sofforna.

Antligen helg!

Den har helgen har jag och K bestamt oss for att inte aka in till skolan. Det ska bli sa skont att slippa aka hit ut till Clayton (vi ar supertrotta pa att pendla nu), utan bara dega hemma i lagenheten. Man kan ju faktist plugga hemfifran ocksa...

Gammalt kop

image759

For ett tag sen hittade jag den har fina kjolen pa rea. Endast 5 $ behovde jag betala for den, och jag kanner mig nastan som en ballerina i den! Kjolen kommer fran Jay Jay.

image760

Lang dag igar

Igar skulle jag och B labba tillsammans med min handledare, R. B ar honourstudent har pa Monash Universiety. Med det menas att han skriver exjobb precis som jag men pa australiensiskt vis. Det betyder att de haller pa i ett helt ar med sitt projekt samtidigt som de laser lite kurser och har en himla massa inlamningar (stackarna). Jag och B har haft samma projekt nar jag har varit har, och sen kommer han fortsatta med det projeketet nar jag aker hem. Igar var det meningen att vi tre skulle labba tillsammans innan kl. 2 da R hade lektioner att halla. Sen kom R pa den braiga ide'en att jag och B nog kunde klara oss sjalva. Sa han visade vad vi skulle gora och gick sen ivag till sin lektion. Det som skulle ha tagit 2,5 h for R att gora tog mig och B nastan 7 h! Vi var fardiga vid 5 pm... Men, men vi lyckades i alla fall gora det vi skulle gora och nu ar B expert sa han kommer klara sig sjalv utan mig nar jag aker harifran :)

Kyla kraver pyjamasbyxor

image758

Eftersom hosten har innebar kallare klimat och isoleringen pa australienska hus ar i stort satt obefintili blev jag tvungen att kopa nagot varamre att sova i. Mitt
nya nattlinne rackte inte till langre, sa det fick bli ett par godisrandiga pyjamasbyxor fran Peter Alexander. Dessa ar hur skona som helst och varmer perfekt nar det blir kyligt i lagenheten under natten.

Lilla F



image755
Jag och lilla F nar hon ar vaken

Igar fick vi tjejer i laganheten sitta barnvakt at M och T's lilla 4 manader gamla flicka F. Aven om vi inte ar sa jattevana med babisar gick det ratt bra anda. Hon skrek som en stucken gris nar hon upptackte att T lamnat henne med oss, men efter en halvtimme lugnade hon ner sig och somnade i min famn. Dar lag hon i 1,5 h innan hon vaknade upp igen. Hur mysigt som helst :)

image756
Jag och lilla F nar hon sover

Modet i Australien

image754

Sahar klar sig australiens ungdomar pa vardagarna. Det kanns som om skoluniformer anvandes pa stenaldern, men har har man det pa alla skolor. Varje skola har sin egen design pa skoluniformerna och den ena ar grasligare an den andra. Deras vaskor ar dessutom stora som hus och riktigt fula. Dessa tjejer har tur att ga pa en skola med OK skoluniform i alla fall. Vi har aven sett att ju kortare kjol tjejerna har desto mer "inne" ar de. Jag vet inte om de syr upp sin kjolar eller om de lanar lillesyrrans...

Snart kommer J

image752
Glada jag

Sa har glad blir jag nar jag tanker pa att J snart kommer hit till mig. Han har jobbat och slitit pa ett plantage i Norge hela varen for att komma hit och resa jorden runt med mig. Jag langtar jattemycket efter honom och vill bara att han ska komma hit till mig. Jag maste sta ut 13 dagar till, tills han antligen landar pa Australiensisk mark. Da kommer jag vara varldens lyckligaste!

image753
Min alskade J

Utsikt fran vart fonster

Imorse nar jag vaknade fick jag syn pa tva stor faglar utanfor vart fonster. Det visade sig att det var tva kakaduor som var morgonpigga. Jag blev tvungen att foreviga ogonblicket med kameran och har ar bildbeviset. Hur coolt ar det inte att se kakaduor flyga fritt utanfor sitt sovrumsfonster :)

image751

Catherine Manuell Design

Jag maste bara tipsa om deignern Catherine Manuell fran Melbourne som gor vaskor och annat. Jag vill ha allt!

image750

Basta kopet fran Juicy Couture

image748

Nar jag hittade den har underbara planboken fran Juicy Couture pa rea pa
David Jones, kunde jag inte lata bli att sla till. Jag har lange letat efter en storre planbok, for jag ar duktig pa att proppa mina fulla med nodvandiga och mindre nodvandiga ting. Jag tycker om att den ar fargglad da mina favoritvaskor ar ratt neutrala. (Mamma, jag kopte den innan jag fick reda pa stipendiet :))

image749

Host i Melbourne

image746

Jag vet att det har varit fint vader hemma i Sverige med Medelhavsvarme de senaste dagarna. Har ar det dick host. Men traden ar vackra och an sa lange ar det inte for kallt, sa det gar ingen nod pa oss. Idag sak det bli 17 grader varmt och sol, enligt nyheterna, sa vi haller tummarna for det!

image747

Senaste kopet

image745

De jeansshorts jag hade med mig blev till slut sa slitna att jag var tvungen att slanga dem. Jag ersatte dem med dessa istallet. De kommer fran Supre' och ar lite harligt "baggy".

Exjobbet ar inlamnat

Jag maste ju beratta att anledningen till att jag ar i skolan pa en lordag, ar att jag har gjort nagra sista andringar pa exjobbet, och nu ar det inlamnat till min handledare. Pa mandag ska jag och han traffas och ga genom det tillsammans... spannande och lite laskigt....

Mer drama i lagenheten

Ja, det hander mycket i lagenheten pa Murphy St just nu. I torsdags, nar jag blev utkord fran datasalen, akte jag hem for att skriva pa min introduktion hemifran istallet. Jag fick for mig att det vore smart att passa pa och tvatta eftersom jag skulle spendera storre delen av dagen hemma. Jag satt i koket och skrev pa datorn nar jag hor hur det forsar upp en massa vatten ur diskhon. Nar jag vande mig om sag jag att vattennivan (vattnet var dessutom svart !) bara okade i diskhon och att den snart var poa vag over kanten. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, sa jag tog narmsta kastrull och fyllde den. Vattennivan okade ytterligare sa jag tog tva kastruller till och fyllde dem med vatten. Nar jag hade slut pa kastruller insag jag att jag skulle bli tvungen att tomma dem och fylla dem med nytt vatten om jag inte ville ha vatten over hela koksgolvet. Jag sprang med kastrullerna till badrummet och tomde dem i handfatet. Sen fick jag borja om fran borjan och fylla dem med svart vatten ur diskhon i koket och ater springa med dem till handfatet i badrummet. Sa dar fick jag halla pa i kanske en halvtimme innan tvattmaskinen var tomd pa vatten.

Nar jag antligen varvat ner efter allt springande, sa ringde mobilen. Det var var hyrsvard som berattade att vi hade en vattenlacka fran var dusch ner i lagenheten under. Sa de ville att vi skulle flytta,sa de kunde fa tillgang till var lagenhet och laga lackan. Nu till det basta av allt: vi fick flytta till lagenheten under var (alltsa till den som det lackte in till)! Sa det var bara att apcka ihop alla saker och flytta for fjarde gangen sen vi kom till Melbourne. Nu bo vi alltsa i en vattenskadad lagenhet under var ganla lagenhet som ska renoveras...

Mycket att gora

Fick precis reda pa att min handledare, R, vill ha hela mitt exjobb idag for att lasa genom det i helgen. Och jag som planerat att sitta och fila pa det i helgen och sen lamna in det i topp-skick pa mandag... Sa nu ar jag lite stressad... Tycker inte om att lamna in  arbeten som ar halvbra... Pa den ljusa sidan far jag en helt ledig helg istallet... Ja, ja ater till exjobbet

Utkord fran datasalen

Jag hade tankt skriva fardigt min introduktion idag, och da visade det sig att datasalen i skolan ar bokad mellan 10-17... Ibland blir det verkligen inte som planerat... Nu far jag se hur detta loser sig. Jag och K har anda suttit pa taget och bussen en timme for att komma hit till skolan. Ska jag bara aka hem igen, eller?

Konstiga vagskyltar

image743

Australienarna ar roliga ibland. Den har skylten stotte jag och K pa under var promenad igar. Dessutom maste man komma riktigt nara den for att se all text pa skylten...
 
image744

Drama i lagenheten

image740
Lodder i tvattmaskinen

I helgen har vi anvant var mindre bra tvattmaskin for att bland annat tvatta ballerinaskor, och det var da det hande... Jag skulle ga och satta pa vattenkokaren for att ta en kopp te, nar mina strumpor blev helt blota. Jag tittade ner pa golvet och fick se en stor pol. Det visade sig att den kommit fran tvattmaskinen. Jag ropade pa lagenhetskopisarna och vi tittade in genom luckan. Allt vi sag var en massa vitt lodder. Vi stangde av tvattmaskinen som tomdes pa vatten, men allt lodder lag kvar. Sa till slut oppnade vi luckan for att grava fran J's skor ut loddret. J fick skolja av dem under kranen, men rena var de i alla fall. Och viktigast av allt: de luktar gott nu :)

image741
K hittar en sko bland allt lodder

image742
J's skor overlevde dramat

Idag :Test

2 pm idag ska vi skriva statistiktestet. Jag vet arligt talat inte hur det kommer att ga. Jag tycker att statistik ar aptrakigt, och det blir varken roligare aller lattare nar allt ar pa engelska. Men jag ska aterga till mina bocker och gora mitt basta idag, sa far vi se om det racker till...


Helgplugg

image738

I helgen har alla i lagenheten suttit och pluggat (forutom M som lekt modell vid ett gasverk utanfor Geelong :)). Jag och K och pluggat statistik och J har skrivit pa sitt exjobb. Det ar lite surt att behova sitta och plugga infor en tenta nar det ar stralande sol ute, men det ar sadant som maste goras.

Men man maste ju njuta lite aven om man sitter och pluggar och ta seden dit man kommer. Darav olen :)

image739

Stipendium = JIPPI!!!

Jag sokte nagra stipendium for kanske 6 manader sen infor min tremin i Melbourne. Jag tankte att lite ekonomisk hjalp kan ju vara bra. Under en helg forra terminen svor jag over hur krangligt det var att soka stipendium och halla reda pa alla blanketter och papper som skulle skickas med. Men sa har i efterhand ar jag verkligen glad att jag fick ivag allt. Igar ringde namligen mamma och pappa och berattade att jag fatt ett till stipendium! Jag kommer inte ihag varifran det var, men glad ar jag!  Nu har jag lovat mamma och pappa att jag inte ska shoppa upp alla pengar pa en gang, sa jag ska gora mitt basta. Jag har dessutom provpackat mina vaskor och jag far inte ner en grej till :)

Senaste kopet

image737

Svart baslinne fran Cotton On (Australien) som bara kostade 5 $ (AUD) och jag redan har anvant sonder, typ :)

Fint vader

image736

Sa har fin utsikt hade vi fran var balkong idag. Nu hoppas vi pa lika fint vader i helgen sa vi (jag och K) kan sitta och plugga infor var statistiktenta pa balkongen. Det kanns tyvarr inte helt motiverande att plugga infor en tenta som ingen i Sverige nagonsin kommer veta om vi klarat den eller inte... Men om handledarna vill att vi ska gora den, far vi val gora som de sager....

Exjobbet...

Ja, anledningen till att jag ar har i Melbourne ar ju for att jag ska skriva ett exjobb.... Nu ar det bara 1 manad kvar tills det ska vara inlamnat, sa det borjar brinna lite i knutarna. Problemet ar att jag inte kommer fa nagra resultat fran mina laborationer forran om 2 veckor ungefar. Men imorgon ska i alla fall inledningen och metoden lamnas in och blir rattad. Forhoppningsvis kommer de bli godkanda under nasta vecka sa jag bara har resultat och diskussionen kvar sen! Hoppas bara att jag inte blir sagad....

Senaste kopet

Nu har jag snart lagt ut bilder pa allt jag kopt pa min lilla resa hittills. De senaste veckorna har jag forsokt halla mig borta fran alla butiker (de finns overallt!) for att inte gora av med hela reskassan innan halva resan ar avklarad... Lattare sagt an gjort, men nu kan jag stolt beratta att jag inte shoppat nagot under de senaste 2,5 veckorna! Ska forsoka att inte kopa nagot mer innan jag borjar backpacka runt har i Australien.

image735
Sota orhangen bestaende av blommer i rott filtmaterial - kostade hela 6 kr i Kuala Lumpur. Det kallar jag kap!

E saknas

image734

Det marks att var lilla glada energiknippe har lamnat lagenheten. Inna hade man alltid nagon att komma hem till pa dagarna. Men nu ar det helt tomt och tyst nar vi kommer hem fran skolan. Ingen kommer springandes med ett stort leende som forr. Jag vet att E sakert har mycket roligare pa sin resa an vad hon hade i var lagenhet, men jag tyckte i alla fall det var roligare nar vi hade henne har hos oss!