Fina naglar

Trots att jag låg sjuk på julafton hade jag fina naglar. Jag var på Face där jag fick manikyr lördagen innan julafton. Presentkortet fick jag i 25-års present av mina Uppsalakompisar. Såhär julfint blev det:


Nagellacket hade en lila nyans och vissa av galarna pryddes med stjärnor. Jättefint!

Ny dammsugare


Vår nya dammsugare

Det blev en ny dammsugare i alla fall. Nu har vi fått höra att den här fin men kanske inte fungerar så bra... Men jag älskar att den är sladdlös. Jag som hatar att dammsuga (J får alltid dammsuga och så våttorkar jag :)) har dammsugit två gånger sen vi köpte den :)

Hårfärger

Jag har gått genom några olika varianter hittills i mitt liv. Vad är finast?


2006 - Bimboblond


2007 - Brunett


2007 - Ett försök att få tillbaka min riktiga hårfärg. Det tod ett tag att gå från brunett till blondin igen.


2008 - Efter ett tag fick jag äntligen tillbaka min riktiga hårfärg.


2008 - Jag bestämmde mig för att skaffa lugg.


2009 - Blonda slingor.

Utgång i Västerås

Förra lördagen, innan jag blev sjuk, var vi ute och festade lite i Västerås. Jag firade att jag klarat alla tentor (fatta aldrig mer tentor!) tillsammans med nära och kära. Vi förfestade hos H och sen tog vi oss till Blue Moon. Det var extra roligt att K från mitt jobb i Esklistuna var och hälsade på och följde med ut!


C är hemma från London över jul! Jag gjorde ljusa slingor i håret dagen innan, så man kan se att håret fått en ljusare nyans här.


C, min J och S.


Syster yster och min jobbarkompis K (som var och hälsade på från Eskilstuna).


Jag och syster yster dagen efter... inte lika pigga :)

Jag lever...

Jag ber om ursäkt för att bloggen har varit tyst i över en vecka. Den största anledningen till detta är att jag varit sjuk i exakt en vecka idag. Det började med förkylning (ingen vanlig förkylning, utan jag var rätt däckad faktist de första dagarna, bland annat på julafton...), sen blev det lite bättre och imorse var det sämre igen. Jag fick för mig att jag hade bihåleinflammation, så det var bara att at sig till doktorn (vilket tog hela dagen att få en tid...). Nu har jag tagit min första tablett i penicillinkuren och jag mår redan bättre än jag gjort under den gångna veckan! Nu ska jag väl äntligen få bli frisk! Jag har två veckor semester från jobbet nu runt jul och hittills har jag spenderat en vecka sjuk... Jag vill inte slösa fler lediga dagar på att vara dålig!
Jag lovar att jag kommer bloggaikapp de närmaste dagarna!

Det händer saker på apoteket

Det har varit en minnesvärd vecka på apoteket denna vecka. I måndags gjorde jag egenvårdstestet. Det gick hetl OK och jag blev godkänd.
I tisdags fick jag en kund på receptsidan som visade sig vara väldigt speciell. En gullig kund, men som mitt i allt började gråta. Så jag fick sitta och lyssna och trösta lite. Men allt slutade med att hon tyckte att jag var en jättegullig tjej :) Efterråt sa de andra på apoteket att jag inte behövde vara kvar de kommade 3 månaderna på min praktik. Klarade jag av den kunden, så var jag färdig menade de :)
I onsdags fick jag börja skriva på recept, vilket gör att jag nu har tillfällig behörighet som apotekare/farmaceut... (vet inte vad riktigt... det borde jag kanske hålla reda på... :)).
Idag så stog jag och K och hjälpte en kunder på egenvården när vi hör ett dödsskrik. En kund hade ramlat ihop och vi fick ringa ambulansen! En minnesvärd vecka helt enkelt!

Ny dammsugare

Jag och J är i stort behov av en ny dammsugare. Vår gamla suger (haha...). Jag vill ha en Ergorapido från Electrolux, med har fått höra att den inte ska vara bra. H har precis köpt en så jag provdammsög hennes hall idag, och jag tyckte den fungerade utmärkt. Så nu får vi se hur det blir... Köpa eller inte köpa, det är frågan!


Skriva på...

Idag har jag fått börja skriva på receptet. Fösrt ut var Metformin, så jag behövde inte ens kolla dosen för den kunde jag utantill :)

Ny hårfärg igen...

På fredag ska jag färga håret igen. Jag som under ett års tid hått och tjatat att nu när jag äntligen fått tillbaka min riktiga hårfärg ska jag gehålla den och inte färga håret något mer... Men nu har jag tröttnat igen :) Men det blir inget avanserat den här gången. Ljusa slingor bara. Inte bimboblont eller mörkbrunt :)

Nyårsoutfit


Topp från
Top Shop

Jag passade på att köpa årets nyårsoutfit när jag var i London. Det blev en topp från Top Shop (samma som ovan men svart). Jag har inte bestämt vad jag ska ha till den, men jag får väl komma på något bra :) Jag tycker i alla fall att den är hur söt som helst!

Rachel Bilson


Foto:
Just Jared

Rachel Bilson har en förmåga att alltdi se fin ut! Jag gillar hennes stil och denna bild får mig att vilja få tag i en kavaj med paljetter! Denna har jag inte råd med... (kommer från D&G)...

Kvällsmaten


Sallad - med julmust såklart!

Idag bestod kvällsmaten av en supergod sallad med isbergssallad, tomat, gurka, avokado, fetaost och rostade solroskärnor. Olivolja, balsamvinäger och italiensk salladskrydda till det = supergott! Det såg godare ut i verkligheten än vad det gör här på bilden :)

Trött...

Jag sov inte många timmar inatt, och jag gick upp kl. 05.00 imorse för att hinna plugga en timme innan jag for med tåget till Eskilstuna för att tenta egenvården. Jobbade därefter till 18. Tog tåget hem och J hämtade upp mig på tågstationen. Vi åkte direkt till ICA Maxi för att storhandla (kylskåpet gapade tomt efter helgen). Direkt från mataffären till J's pappa som precis har flyttat. Och nu har jag precis kommit hem... Usch, vad trött jag är nu!

Tenta imorgon...

Usch, imorgon är det dags för tenta igen...

Fin lillebror


Lillebror på väg till balen.

Idag skulle lillebror på sin studentbal. Mamma, pappa och mormor kom förbi för att visa upp honom innan de skjutasde iväg honom. Visst var han fin, min lillebror (som är ett huvud längre än mig och det har han varit sen han var 15, typ...).


Såhär fin var han! Fint med min inplastade röda gås i bakgrunden (kommer direkt från kemtvätten) :)




Plugg, plugg, plugg...

På måndag har jag tenta igen... Suck.. Och hur jag ska kunna trycka in allt jag ska kunna nu under helgen kan jag inte förstå... Jag har inte hunnit plugga under veckan för jag har ju varit på apoteket hela dagarna. Idag har jag i alla fall varit duktig och setat från 09.00 till 19.00 (med ett antal pauser i ju för sig...). Jag ska fösäka krypa till sängs tidigt idag så att jag orkar plugga lite imorgon också, för på måndag gäller det...


Såhär ser det ut när jag pluggar. Jag sprider ut mig så mycket jag kan. Godis och julmust håller mig vaken :) Vad tycks om julduken?

Snyggt!


Foto:
Just Jared

Dagens outfit får Katie Holms stå för. Ser jättebekvämt och snyggt ut!

London del 3


En av barerna med toaletter öppe till höger!

Vi firade sista kvällen i London med att gå till coola
Scetch. Helt klart den häftigaste baren/restaurangen/klubben som jag varit på. Här kommer Scetch i bilder:


Jag och syrran. Jag tror att det här var den dyraste drinken jag druckit i mitt liv, men det var det värt!


Alla stolsryggar var målade i olika motiv. Hur snyggt som helst!


Toaletterna var det båsta av allt! Varje toalettbås såg ut som ett ägg :)


C bland toalettäggen.


Såhär såg alla toalettbås ut. Coola va :)


Det här är helt klart den collaste lampan jag sett!

På väg mot sängen

Nu ska jag gå och lägga mig - tidigt! Jag ska försöka komma framåt i boken som jag läser. Jag började på den i höstas och har bara hunnit till mitten. Jag brukar sluka böcker, men praktiken gtar kål på mig så jag orkar läsa max 5 sidor per kväll :) Snart kommer i alla fall den efterlängtade julledigheten, så man kanske får chansen att ta igen sig lite - och hinna läsa ut boken :)

Sound of music


Vi hamnade rätt nära scenen :)

När vi var i London ville syrran gå och se en musikal. Eftersom C har hunnit se en hel del under sina 3,5 år i London, men inte hunnit se Sound of music, fick det bli just den. Den var hur bra som helst! Barnen var så söta! Vi fick inte ta några kort under musikalen, men dessa smygtog jag innan den började :)


Mysigt!

Årets första julklapp


Jag har redan fått en julklapp i år. Detta skokitt fick jag av C när vi var
hos henne i London. Visst är det sött! Mina skor kommer bli så fina nu :)

London del 2


Winter wonderland i Hyde Park

Vi ville ju fira första advent ordentligt när vi var i London förra helgen. Det blev i form av skridskoåkning i Hyde Park. Hur mysigt som helt. Jag som inte har stått på ett par skridskor sen jag gick på högstadiet (bortsätt från 10 min när jag kramphöll i sargkanten på gymnasiet) var verkligen som bambi på hal is :) Men det tog sig efter ett tag. Och med tanke på hur dåliga Londonborna var på att åka skridskor så var vi svenska nästan bra :)


En massa skridskoåkare!


C och syster yster står stadigt i deras blå skridskor :)


Åter, hemma i värmen hos C, njöt vi av välförtjänta lussebullar med glögg.

Fina presenter!

Presenterna jag fick igår var mest inredningsprylar, så nu har vi fått ännu finare här hemma! Det är så kul att ha ett stabilt boende för en gångs skull. Vi har flyttat fram och tillbaka mellan Västerås och Uppsala som galningar de senaste åren under lov och terminer. Men nu har vi ett riktigt place att bo oss in i och inreda fint :)

Vi har inte haft någon matta innan, men nu har vi en mjuk mysig en :) (present från mor och far). Filten fick jag i present av lillebror!


Jag älskar den här ljushållaren som jag också fick igår!


Digitalram från mor och far, så vi kan se alla fina kort vi tog på vår jorden runt-resa! Glasvasen till höger fick jag av syster yster!


Jasg fick även detta coola fat av syster yster. Jag fyllde det med ca. 15 celementiner igår. Såhär såg det ut när jag kom hem från jobbet idag... hm... Jag har en misstänkt :)


Gårdagens outfit

Igår var jag hemma hos H och lilla F i deras nya lägenhet. Dem ligger mitt i stan och jag är något avundsjuk :) Vi var ett litet gäng som var där igår och käkade hämtmat (bor man på stan måste man ju utnyttja det också) och drack vin. Hur trevligt som helst!


  • Svarta jeans - VILA
  • Grå T-shirt - By Malene Birger
  • Svart kashmirkofta - Primark (London)
  • Silevrarmband - Tiffany & Co
  • Svart-vit sjal - Burberry (London)
  • Väska - Mulberry

Bästa presenten!


Idag har jag blivit gammal. Hela 25 år är jag nu... Haft en mysig födelsedag med nära och kära. Den här fina presenten fick jag av min älskling!


Svårt att lyckas fånga armbandet på bild bara...

London del 1

Kensington roof gardens

Vi kom fram till London rätt sent i fredags kväll. Men det första vi gjorde på lördag morgon var självklart att gå och shoppa. Vi gjorde en hel del kap på b.la. Primark, där jag även lyckades tappa bort min mobil. Helt plötsligt var min väska öppen och Iphonen borta. Jag ringde hem till lilla mamma i Sverige med syrrans mobil. Mamma ringde och spärrade kortet på en gång. Sen fick C för sig att vi kunde kolla "lost and found" för jag kunde faktist ha tappat den och inte blivit bestulen (vilket jag absolut trodde att jag hade blivit). Och till min lycka hade de fått in min mobil! n snäll vakt hade hittat den och lämnat in den! Resten av helgen hade jag ickefungerande (pga att kortet var spärrat) mobil, men vad lycklig jag var!

Kensington roof gardens

I lördags kväll var vi ute och festade. Kensington roof gardens var hur häftigt som helst. Blev dock något onykter :) Men kul var det!


Halva sällskapet bestående av C (Sverige), C (Spanien) och C(England) :)



Julskinkan


Såhär fin blev
julskinkan :)

Julskinkan klar!

Nu har jag precis tagit ut julskinkan ur ugnen. Det är första gången någonsin som jag fixar en egen julskinka :) Men eftersom jag aälkar julskinka tänkte jag att jag kunde göra ett försök. Den blev supergod! Hur jag och J ska få i oss nästan nästan 3 kg julskinka är frågan...

En helg i London



Har spenderat de fem senaste dagarna i London med min syster yster. Vi hälsade på kära C, som bor i detta söta hus tillsammans med spanska C. Har haft en toppen helg full med shopping, drinkar, skridskoåkning och musikal. Mer bilder kommer!

Nytt skärp från Mulberry

Såhär har jag sett ut idag :)



  • Svarta jeans - VILA
  • Svart topp - Kate Moss for Top Shop
  • Svart kashmirkofta - Primark (nyköpt i London i helgen)
  • Brunt skinnbälte - Mulberry (nyköpt i London i helgen)

Hemma från London

E hemma från London nu. Fullständig rapport kommer imorgon. Nu måste jag sova!