Mina favoritväskor

image458

Jag ska sätta in bilder på kvällens outfit senare, men då jag inte ens börjat göra iordning mig inför kvällen än tänkte jag passa på och lista mina 5 favoritväskor:



Från vänster till höger:
  • Mulberry Bayswater (rymmer allt och lite till)
  • Louis Vuitton Speedy (superfin, men känns ibland som ett svart hål där allt försvinner)
  • Louis Vuitton Pochette Cancun (bra partyväska med lång axelrem, så man inte tappar bort den)
  • Guldväska från Kookai, köpt i London (kuvertväska med handledsrem med söta berlocker på)
  • Silverfärgad väska i metall från Miss Sixty, present (piffar upp alla outfits)

Om en vecka...

image456

Om en vecka (den 6:e januari) sitter jag på planet på väg till
Kuala Lumpur i Malaysia just nu, och då börjar även min "jorden runt resa". Resan går via Malaysia, Singapore, Borneo, Australien, Nya Zeeland, Fiji och USA. Den 15:e augusti kommer jag återigen sätta mina fötter på svensk mark. Jag kommer självklart blogga hela resan runt!

image455

Rea

Då jag snart ska ut och resa ett tag (kommer vara borta i 8 månader!) försöker jag hålla i mina pengar. Jag har undvikit stan och alla reor som pågår för fullt. Men om jag hade obegränsat med pengar hade jag klickat hem de här från net-a-porter.com:

image449image450
Väska från Stella McCartney (40 % rea)

image451image452
Plånbok från Marc Jacobs (40 % rea)

image453image454
Drömskor från Christian Louboutin (20 % rea)

Gå in på den här länken om ni vill se resten av alla de godbitar netaporter rear ut just nu!

Mina julklappar

Jag tänkte bjuda på lite bilder på några av de julklappar jag fick i år. Många av dem är resrelaterade klappar eftersom jag påbörjar min "jorden runt resa" nästa söndag. Trots att jag hunnit bli 24 år, tycker jag fortfarande att det är kul att klämma på klapparna under granen. Men det bästa av allt på julen är ändå att se någon bli glad över något jag köpt och gett bort i julklapp!

image447

image448



Dagens outfit

image446

Inte superfin bild på mig direkt, men så här ser jag ut idag:
  • Leggings - Gina Tricot
  • Klänning - HM
  • Topp - Filippa K
  • Guldhalsband - present från J
  • Guldörhängen - julklapp
  • Guldklocka - Mammas gamla från Citizen

Julen i Västerås

Det har varit mycket att göra de senaste dagarna, därav mitt dåliga bloggande. Här om dagen var jag på julbord i Stockholm. Idag har jag, J, amma och pappa flyttat ut allt som var kvar i vårt korridorsrum på Ekeby i Uppsala. Det bel alltså Uppsala tur och retur idag. Det är skönt nu när det är fixat.

Tänkte bjuda på lite bilder från julen i Västerås:

image442
Vår gran med lite julklappar under

image443
Framför Kalle Anka på julafton

image444
Min julaftonsoutfit: Tofflor (Scholl), strumpbyxor (HM), kjol (HM), topp (Filippa K), kofta (Ellos), guldhalsband (present från J), guldörhängen (julklapp)

Tips på nyårsklänning

image441

Denna klänning från Tracy Reese skulle passa perfekt på nyår. Den säljs på rea
här just nu. Skynda och köp!

Lördagens outfit

Nu har jag äntligen lyckats lägga upp bilder igen på min blogg! Här kommer "dagens outfit", dock ett par dagar försenat.
image440
  • Vinterstövlar - Vagabond
  • Jeans - Top Shop
  • Svart linne - Filippa K
  • Beige kofta - London
  • Guldklocka - Mammas gamla från Citizen
  • Guldringar i öronen - Julklapp

Jag ger upp

Jag lyckas fortfarande inte lägga upp några bilder på bloggen. Nu ger jag upp. Det får bli ett nytt försök imorgon istället!

Krångel med bilden

Jag skulle precis lägga upp en bild på "dagens outfit", men det funkade inte. Jag ska försöka igen senare. Nu har jag i alla fall snart klarat av denna fullproppade veckan. Och snart är det julafton!

Julklappsshopping

Nu är i alla fall tentan över. Efter tentan proppade jag och J vår lilla guldfärgade bil full med prylar från vårat studentrum och körde mot Västerås. Nu är vi hemma hos mamma och pappa, och jag ska snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag ut på stan och köpa de sista julklapparna!

Huvudvärk

Dagens tentaplugg, ekonomibekymmer och visumkrångel har lett till en enorm huvudvärk. Nu ska jag krypa till sängs, för att förhoppningsvis må bättre och vara piggare imorgon. Imorgon är det sista dagen innan tentan = hårt plugg!

En fullproppad vecka med mycket att göra

Schemat för veckan är fullproppat, och ärligt talat vet jag inte hur jag ska hinna med...

Mån: Lungröntgen och hälsokontroll i Gävle
Tis: Fixa visumpapper i skolan

Ons: Obligatorisk fallredovisning i skolan, fixa visumpapper i skolan
Tors: Tenta i fysiologi C, tömning av rummet i studentkorridoren, flytt till Västerås,
fixa visumpapper hos CSN och på banken
Fre: Julklappsshopping i panik i Västerås med alla andra galna människor
Lör: Babyshowerplanerande med C, städa och plocka hemma
Sön: Dagen innan julafton = baka julgodis, slå in julklappar, umgår med familjen och J


m.m.m.

Under denna vecka ska jag även hinna tentaplugga varje dag inför tentan på torsdag, samt packa ner hela mitt rum här i Uppsala...

Hur ska jag hinna....

Turist i Gävle

image439

Idag har jag och tjejgänget som jag ska till Melbourne med varit i
Gävle på läkarundersökningar för att få våra visum godkända. Jag har både röntgats och gjort en genomgående hälsokontroll. Jag är frisk enligt undersökningarna om man bortser från den förkylning jag har drabbats av. Vi hade tänk se bocken, men vi hann tyvärr inte.

Resfeber

Jag börjar få lite resfeber. Idag är det tre veckor tills jag ska påbörja min nästan 8 månader långa resa jorden runt. Jag tror att jag har fixat det mest jag behöver fixa innan resan och köpt det jag behöver köpa. Lite saker har jag önskat mig i julklapp också. Imorgon ska jag, och resten av tjejgänget som ska till Melbourne, till Gävle för att röntgas och göra hälsokontroller för att få våra visum godkända. Hoppas det går snabbt sen, för snart reser vi ju!

image438

Ungefär så här ser min
backpackerväska ut. Ska lägga ut bild på den sen, men den är hemma hos mamma och pappa i Västerås.

Gårdagens outfit

Igår var jag och J bjuden på en jättetrevlig middag hos en av tjejerna, M, som ska till Melbourne med mig. Resten av Melbourne-gänget (vi är 5 tjejer!) var också bjudna, så det blev mycket resplanerande. Nu har vi börjat leta boende på allvar, och hoppas på att hitta något snart så vi kan flytta in direkt när vi kommer ner. Tre av oss fem ska ju backpacka omkring i Asien i en månad på väg till Asutralien, så vi kommer vara rätt trötta på att bo på hotell och hostel. Här är en bild på gårdagens outfit.

image437

Vit topp från HM, svart paljettlinne från HM, jeans från Top Shop samt guldarmband från mormor.

Senaste köpen

Jag fick även ett presentkort på HM från min kompis K i present. Då jag inte shoppat så mycket till mig själv denna termin, eftersom alla pengar sparas till resan, var det underbart att kunna gå och köpa något till mig själv. Det blev ett paljettlinne som jag ska ha på middag imorgon. Det blev även en grå kjol med hög midja och skärp som jag yänkte ha på julafton. Tack K!

image435

image436

Lite fler presenter

image434

Här kommer bilder på lite fler av de presenter jag fick av mina nära och kära. Presenterna är lite res-inspererade. Bilderna är tagna med min nya
digitalkamera. Det är lite bättre kvalitet på dessa bilder jämför med dem som jag brukar ta med min mobilkamera.

  • Skoklämmor i form av roseter från Vagabond
  • Nagellack i färgen Bangkok från Mavala
  • Örhängen från Indiska
  • "Partyfeet" mot ömma fötter under resan
  • "Moneybelt" så jag kan hålla koll på mina pengarn under resan
  • Marsipan från Anton Berg
  • Resebestick
  • Hänglås till min backpacker-ryggsäck
  • MyggA mot alla malariamyggor i regnskogen på Borneo
  • Kåsa om jag behöver något att dricka ur
  • Boken " Den osynliga väggen" att läsa på planet

image433

Födelsedagspresent

Idag tänkte jag visa några av de presenter jag fick på min födeseldag den 7:e december. Här kommer en av dem och består av en digitalkamera från Casio. Så nu kan jag äntligen börja ta lite bilder med bra kvlitetet till bloggen.

image432

En kort och proppfull helg

Nu är helgen över. Jag kan inte förstå hur jag har hunnit allt, men det har gått  med hjälp av lite nära och kära. I fredags fyllde jag 24 år och firades på kvällen av J och mina syskon. I lördags var jag och min syster, M, på stan och handlade julklappar, och på kvällen satt vi och J barnvakt at en söt liten tjej. Sent på lördagkvällen kom mamma och pappa hem ifrån Thailand och mottogs med julfika och lite mer firande av min födelsedag. Idag har jag och B (en kompis som fyller år dagen innan mig) bjudit våra kompisar i Västerås på födelsedagsmiddag. Det var jättekul att träffa alla och middagen blev mycket lyckad. Nu ska jag snart stupa i säng för imorgon ska jag och J tillbaka till Uppsala för ännu ett firande. Denna gången med kompisarna i Uppsala. Det har alltså varit mycket firande denna helg, men inte mig emot :)

image431

Sitter och väntar...

Just nu sitter jag och väntar på mamma och pappa som är på väg hem från Arlanda. Deras plan från Phuket landade kl. 20.20, så de borde vara hemma snart. Den som väntar på något gott...

image430

Igår var det 50 Cent konsert

image429

gar var ju jag och J på 50 Cents konsert i Norrköping. Bara bilfärden dit var ett äventyr! Mellan Västerås och Norrköping gick allt bra, men väl framme tog det oss 45 min att hitta till Himmelstalundahallen (tror den hette så...) där konserten ägde rum. Efter att ha stått ute och frysit i i kö 2 h kom konserten med am2pm som förband äntligen igång. Jag är inhet hip hop-fan, men till och med jag tyckte att konserten var jättebra! Och viktigast av allt var att J älskade den! Mobilbilden i dålig kvalitet är på 50 Cent själv, även om det inte kasnke inte syns :)

Det är min dag idag

Nu börjar känna mig riktigt gammal :) Idag fyller jag 24 år, och är alltså på god väg mot 30... Här är en bild på en av mina presenter: en marsipangris från min vän K. Fler bilder på presenter kommer!

image427

image428

Jill Stuart

image425

Den här klänningen vill jag har på mig på julafton. Den skulle få mig att se ut som ett härligt paket som skulle platsa under julgranen! Känningen kommer från
Jill Stuart och kostar tyvärr runt 4000 kr...

image426

Ikväll: 50 Cent

image424

Snart ska jag och J ta bilen och börja rulla mot Norrköping. Ikväll ska vi på
50 Cents konsert. J fick biljetter till konserten av mig i 25-års present. Jag hoppas konserten är riktigt bra för J´s skull!

Julstök i köket

Idag har jag och min lillebror stått i köket hela eftermiddagen och bakat lussebullar (se resultatet nedan) och "Leilas saffransskorpor". Nu på kvällen har vi och J haft julfika framför Roomservice med julmust och lussebullar. En mycket mysig kväll här i Västerås alltså!

image423

Vill ha!

image422

Det kanske inte är rätt årstid för att shoppa shorts, men dessa är ju så fina! De säljs dessutom för halva priset
här! Shortsen kommer från by Malene Birger och skulle passa perfekt i Malaysia i januari. De är så små att de inte skulle ta så stor i min redan proppfulla backpacker-ryggsäck (som står provpackad i mammas och pappas vardagsrum)!

Nyfriserad

image421

Imorse var jag hos frisören och fräshade till håret lite. Det var ett tag sedan sist, så det behövdes nog. Nu är håret kortare, friskare och lite blondare. Jag har hållit på i snart ett halvår och försökt bli blond, efter att varit riktigt mörk i håret i somras, och nu börjar jag närma mig min riktiga hårfärg. Skönt! Målet är att gå tillbaka till min riktiga hårfärg och stanna där :)



Nu kan jag börja leva igen

image420

Jag är lycklig nu för tentan är skriven och jag är hemma i Västerås med min J. Egentligen skulle jag gärna firat tentan med kompisarna på Snärkes nation i Uppsala, men ärligt talat myser jag hellre med pojkvännen ikväll. Jag är helt slut efter tentaskrivandet och kommer nog stupa i säng dierkt efter Desperate Housewives.

Synvilla?

image418

Det är tydligen sånt här bästisen
C sysslar med i skolan :) Bilden är kul, men lite läskig. Det är bra att det bara finns en jag, tror jag :) Bilden ser ut som nedan egentilgen och är på mig och H på C´s födesedagsfest.

image419

Imorgon --> tenta

Jaha... Då var det dags för tenta igen imorgon.... Jag har väl som vanligt inte pluggat så mycket som jag kasnke borde, men jag hoppas ändå att det jag har tryckt in i min lilla hjärna räcker för att klara tentan imorgon. Tentan är i kursen Klinikorienterad Farmaci på apotekarprogrammet som jag precis avslutat. Imorgon kl. 13.00 är allt över. Jag längtar tills dess :)

image417

Min julklapp?

image413

Om jag skulle skriva en önskelista på vad jag vill ha i julklapp i år, skulle nog detta söta armband från
Juicy Couture finnas med. Jag är dessutom svag för fina förpackningar, vilket gör denna "smyckes-muffins-kartongen" perfekt! Vill ha!
image415

Internetpanik

Intenet har inte fungerat hemma i mitt studentrum på hela helgen. Jag hoppas att Uppasala Hem kommer fixa det på måndag, då jag känner mig helt handikappad utan nätet. Jag sitter i skolans bibliotek idag igen för att trycka in det sista inför tentan på tisdag. Håll tummarna för mig :)

Skolans bibliotek

Jag har setat i BMC´s (BMC = biomedicinskt centrum = min skola) bibliotek sedan 08.30 och pluggat. Jag och min pluggkompis, K, har planerat att sitta här så länge vi orkar idag. Det ska bli spännande och se hur länge det blir, för jag har redan tröttnat :)